TOKİ Torbalı konutlarına 15 bin başvuru!
Başbakanlık toplu Konut İdaresi'nin İzmir'de yeni inşa edeceği konut projesi için Torbalı'yı pilot bölge ilan etmesi ilçeyi hareketlendirdi. Bu amaçla TOKİ tarafından bir ay önce Torbalı'nın genelini kapsayan bir anket çalışması başlatıldı. Çoğunluğu İzmir'den 15 bin kişi konut edinmek istediğini belirtti. TOKİ'nin konutları nerede yapacağı ve Torbalı'da kaç adet konut inşa edeceği önümüzdeki günlerde neticelenecek anket analizinden sonra kesinlik kazanacak. TOKİ'nin Torbalı'nın Yazıbaşı Mahallesi'nde 2010 yılında tamamladığı bir toplu konut projesi mevcut. Ayrancılar'da yapılan başvurularda büyük bir patlama yaşandı. Torbalı Belediyesi'nin Ayrancılar'daki ofisine tam 10 bin 400 kişi başvurdu.

"ÜNİVERSİTE KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR"
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN hattının ilçeye kadar uzanmasıyla Tor balı'nın marka değerinin arttığına dikkat çekerek, "İlçemiz hem ulı şılabiliıiikte hem de iş olanakla bakımından, belediye hizmetlerinden dolayı İzmir'in en büyü! çekim merkezlerinden biri haline geldi. Bu, sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Büyük bir yapılaşma ile kar karşıyayız. İnşaat sektörü çok hızlı büyüyor. Buna bağlı olara! sanayi ve tarımdaki liderliğimin güçlendiriyoruz. Sağlıkta da aynı şekilde hem kamu hem de özel sektörün odaklandığı bir merkez olduk. Eğitimde özel okullarımız ilçeyi yoğun ilgi gösteriyor. Turizmde İVletropolis Antik Kenti ilçemizi ayrı bir değer katıyor. Bütün bunların toplamı ise üniversite anlamına geliyor. Menderes Havzası'nı bilimle besleyecek, geliştirecek bir devlet üniversitesi artık kaçınılmaz görünüyor" dedi.

İlk Ses Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181