'Kahramanmaraş'ın ulaşım problemi bu yıl çözülecek'!
Başkan Erkoç beraberinde AK parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte Kuzey Çevre Yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “ Şu anda Kuzey Çevre Yolunda bulunuyoruz. Burası şehrimizin doğusu ile batısını birbirine daimi olarak bağlayacak bir yol.

Onlarca iş makinalarıyla çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Arkadaşlarımız büyük bir gayretle bu yolu bitirmek için çalışıyorlar. Bu yolu sonbaharda bitirmeyi hedefliyoruz. Şehrimizin doğusu ile batısını birleştirecek bir bulvarımız olacak. Bu bulvar Seyir Terası bölgesinden geçmekte. Onikişubat ilçemizde Kılavuzlu’nun olduğu yere bağlanacak. Dulkadiroğlu ilçemizde ise Kışla’nın üst tarafından orman kenarından geçerek Alıçsekisi bölgemize oradan Doğukent’in oradan ana arter bağlanacak. Bu yol Kahramanmaraş’ın trafiğini çok rahatlatacak. Kahramanmaraş merkezimizde doğudan batıya doğru sürekli olan bir bulvarımız yok. Bu yolumuzun tamamlanması ile şehrimizin dört bir yanını bulvarlarla çevirmiş olacağız. Bu bölgede yeni imar çalışmaları da var ve trafikte yoğunlaşacak.

2017 yılı itibariyle battı çıktı tünellerle, yapacağımız yeni yol ve bulvarlarla Kahramanmaraş’ın trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış olacağız. Bunun yanı sıra yeni büyük otoparklar yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan 2017 yılının sonuna kadar biraz sabır bekliyoruz. Şehir merkezinde şu anda her bölge şantiyeye döndü. Tabi bunun bir de külfeti var. Bunun külfetten dolayı da vatandaşlarımızın sabrına sığınıyoruz. İnşaallah en kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız.

Kahramanmaraş’ın çehresi hızla değişiyor. Büyükşehir’le büyük dönüşüm hızla devam etmekte. Tabii burada şunu da belirtmek istiyorum. Kamulaştırma problemleri, projeler, inşaat öncesi yapılması gerekenler belirli bir zaman almakta. Dolayısıyla yaptığımız ve yapacağımız yatırımların bir hazırlık aşaması olmaktadır. 2017 ve 2018 yıllarında Kahramanmaraş’ın her tarafı şantiye olmaya devam edecek. İnşallah ulaşım işinde neşteri vurduk 2017 sonu itibariyle ulaşım problemini tüm Kahramanmaraş’ta çözeceğiz” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU DA GELİYOR
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise gezi ve inceleme sonrasında yaptığı açıklamada: “Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığı birçok hizmetleri hep beraber gezdik. Kuzey Çevre Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceledik. Ben kendilerini bu emeklerinden ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Gerçekten memleketimizin bu kadar nüfusun, daha rahat yaşabilmesi için bu Kuzey çevre Yolu olmazsa olmazımızdır. Aldığım bilgilere göre 30 kilometre uzunluğunda ve 40 metre eninde doğudan-batıya, batıdan-doğuya olmak üzere hizmet verecek bir çevre yolumuz. Sayısız iş makinaları ve kamyonlar çalışıyor. Adeta dağlar yerinden oynatılıyor tabiri caizse. Birçok hemşehrimize buraya gelip görmelerini tavsiye ediyorum.

Ulaştırma Bakanlığımız tarafından projelendirilen bir de Güney Çevre Yolumuz var. Kapıçam’dan Karaziyaret’ten başlayıp, Şerefoğlu’ndan  Malikejder’in güney kısmından tünelle Önsen –Kurtlar’da ikiye ayrılan yolumuz Üngüt-Ağabeyli Kavşağı’na bağlanacak. Ayrıca Fatmalı-Kavlaklı arasında bir köpür ile bağlanan yolumuz oradan da Bulutoğlu Kavşağına bağlanacak.

Burada Kuzey Çevre Yolumuzdan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına şu Mübarek Ramazan gününde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımıza böyle güzel hizmetler ve daha da güzelleri yaraşır diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kuzey Çevre Yolu yapım çalışmaları devam ederken diğer taraftan da Seyir Terası alt kısmında da çalışmalara başlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181