Kahramanmaraş Tekke Mahallesi kentsel dönüşüm projesi detayları!
2017 yılında başlanması planlanan Tekke Mahallesi  Kentsel dönüşüm projesi Kahramanmaraş'ın merakla beklenen kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alıyor. Bir çok kentsel dönüşüm projesinin sürdüğü Kahramanmaraş'ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapısını bozmadan siluetini değiştirmeyi hedefliyor.

Tekke Mahallesi ile ilgili durum tespiti yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hem maddi hem de sosyolojik manevi olarak yapılan Tekke'deki tespitler ve evlerin durumlarını, arsaların durumunu, binaların bileşenlerini araştırılarak bölgede kentsel dönüşüm aşamasına geçti. Tekke Kentsel dönüşüm projesi yeni rezerve alanları oluşturularak inşa ediliyor. 

Yatay mimarinin esas alındığı Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşümle de bunun devamlılığı sağlanacak. Ayrıca 
300 dönümlük bir alanda Yusuflar Mahallesi, çok geniş bir alanı içeren Dumlupınar mahallesi de dönüşüm kapsamında bulunuyor. 

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz mengütay 7 yıl önce

Sayın başkanım şu tekkeyi yapacaksanız yapın yoksaa da kafamıza çöküp altında kalmadan tamiri ne bakalım. Bu iş çıktı cıkalı bir çivi bile cakmıyoruz. Kurtar bu garibanları be başkanım bunlarda insan gibi yaşasın saygılarla

Avatar
Selim Koçak 7 yıl önce

Bence tekke mahaiiesi şayet rant devşirme niyeti yok ise çuruk binalar ayıklanıp saglam olanlar kalmalı.çatı sistemi be dış cephe bakımı ve dogalgaz verilmesi ile pekala yaşanabilir bir alan.

Avatar
zişan 7 yıl önce

Tekke mahallesi maraşın en eski mahallesi
evler dip dibe rutubet nem kış gelince loğlanan toprak damlar duvarlardan gelen komşu sesleri kendi derdinle otururken birde komşunun derdini dinlersin
sokallar desen yağmurda göllenmiş cukurlarla dolu
bazen ekmek almaya giderken görürsün çocukları o çukur göletlerin içinde oynarken
dar sıkışık sokaklar
arbalar bile geçerken yan yana sanki omuzları birine değmesin diye büzüşerek geçerler
kaç çocuk top peşinnde koşarken arbanın altında can verdi o dar sokaklarda
onlardan biride benim kuzenimdi
evlerden birbirinin damına geçen çocuklar onlarda az yaralanmadı o damlardan düşerken
biride benim abim çenesinde kaç dikiş izi var bilmiyorum
Ya toprak evde yaşayanlar
kışın yağmurlu havalarda loğlanır damlar
ben çocuktum büyük babam loğlardı damını ben büyüdüm anne oldum büyük babamsa alzamır hastası oldu ama unutmadı beni unuttuğu kadar dam loğlamayı çoğunluk taşındı oralardan
şimdi ise gariban suriyelilerde sıra ahırgibi evlere dünya kadar para verip orturuyorlar
oldu tekkenin adı suriyeli mahallesi
şimdi siz karar verinsayın başkanım tekke yıkılmasında ne yapsın

banner182

banner181