Kahramanmaraş Tekke Mahallesi'nde kentsel dönüşüm 2017'de başlayacak!
Tüm Türkiye'de hızla devam eden kentsel projelerine Kahramanmaraş'ta dahil oluyor. Bir çok kentsel dönüşüm projesinin sürdüğü kentte Tekke Mahallesi  Kentsel dönüşüm projesi de 2017 yılında başlayacak.

Kentin tarihi yapısını bozmadan siluetini değiştirmeyi hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tekke Mahallesi ile ilgili durum tespiti yaptı. Hem maddi hem de sosyolojik manevi olarak yapılan Tekke'deki tespitler ve evlerin durumları, arsaların durumu, binaların bileşenleri araştırılarak bölgede kentsel dönüşüm aşamasına geçildi.

Yeni rezerve alanları oluşturulan Tekke Kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra, 300 dönümlük bir alanda Yusuflar Mahallesi, çok geniş bir alanı içeren Dumlupınar mahallesi de dönüşüm kapsamında bulunuyor. 2017 yılında ilk kazmanın vurulacağı projede yatay mimari esas alınacak. Ayrıca Tekke Mahallesi Kentsel dönüşüm projesinde ticari alanlar bulunmayacak.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181