TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konutun başvuruları bu gün başlıyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kahramanmaraş Türkoğlu 190 adet konut projesi kapsamında inşa edilen 92 adet alt gelir grubu konut kurasız, başvuru önceliğine göre satışa çıkıyor.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konut başvuruları ne zaman?
Bu gün başlayacak olan TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konut başvuruları 29 Aralık 2017'ye kadar devam edecek. Kahramanmaraş Türkoğlu Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş’nin Kahramanmaraş İlindeki yetkili tüm şubeleri aracılığıyla yürütülecek.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konut başvuruları için:
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Kahramanmaraş il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecektir.
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,
- Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)
- Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri, Ayrıca,
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin;
a. T.C. vatandaşı olması,
b. Kahramanmaraş il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Kahramanmaraş il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.
c. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç),
d. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,
- Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
e. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL. olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL. olması gerekmektedir.)
f. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu alt gelir grubu konut satış duyurusu için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181