TOKİ Safranbolu’da yerel mimaride 579 konut inşa edecek!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karabük’ün Safranbolu ilçesine yerel mimaride 579 konut inşa edilecek. 20 Haziran’da yapılan ihale kapsamında cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Safranbolu’da inşa edilecek konutlar zemin+3 yüksekliğinde 2+1 ve 3+1 planında tasarlandı. Konutların 417’si 2+1, 162’si ise 3+1 planında yapılacak.

Projede konut blok yerleşiminde ortak avlu alanı oluşturuldu. Böylelikle hem site içi yaya ve araç trafiği için, hem de işlevsel ve estetik açıdan kullanışlı alanlar tasarlandı.

Cephelerde geleneksel mimariye uygun ferforje korkuluklar, cephe kaplamalarında yöresel taş kaplama, dekoratif söve, payandalar, saçak altı ahşap görünümlü kaplama malzemelerin kullanılmasına özen gösterildi.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181