TOKİ Kastamonu Örencik'te 316 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu, Örencik Mevkiinde inşa edilecek 316 konutun ihalesi yapıldı. 16 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Projede yükseklikleri zemin+4 olan konutların 232’si 2+1 ve 84’ü ise 3+1 planında tasarlandı.

Kastamonu’nun eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede ahşap görünümlü kaplamalar, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, cumbalar, payanda ve söveler kullanıldı. Projeyle ticari birimleri, camisi, spor ve oyun alanları, parkı ve peyzajıyla şehre değer katacak yeni bir cazibe merkezi hedeflendi. Gelenekten geleceğe varma arayışını benimseyen TOKİ, mimaride şehirlerimizin yöresel dokusunu ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181