Başkan Çelik 'Kayseri Kalesi yeni cazibe merkezi olacak'!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir taraftan ardı ardına 2017 projelerinin temellerini atıyor bir taraftan da yapımı devam eden projeleri yakından takip ediyor. Kale içinde incelemelerde bulunan Başkan çelik, yapılan çalışmaların son durumuna ilişkin bilgiler aldı. 
 
Kayseri Kalesi’nde iç kale surlarının restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Çelik, restorasyon çalışmalarının maliyetinin 20 milyon TL olduğunu, Arkeoloji Müzesi ve diğer bölümlerle birlikte Kale İçi Kültür Sanat Merkezi Projesinin 40 milyon TL'yi mal olacağını dile getirdi.
 
Kale içinin Kayseri için yeni bir yaşam ve cazibe merkezi olacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Burçların içleri elden geçirilerek buralar sanat atölyeleri haline getirilecek. Meydan ve Hunat'a bakan burçların üzerine asansör ve merdiven ile ulaşım sağlanacak. Buralarda seyir terasları ve kafeler oluşturulacak. Kale içinde bodrum ve asma katlarda Kayseri Arkeoloji Müzesi ile kent arşivi, kütüphane,100 kişilik konferans salonu, idari ofisler gibi müştemilatları bulunacak. Zemin katında kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar ile kafeler, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, açık hava müzesi ve seyir alanları yer alacak" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181