'Kayseri'de dönüşecek alan kalmadı, gecekondu sorunu bitti'!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara'da bulunan "Kayseri İli Yardım Derneği"nin iftar davetine katıldı. İftar programında Kayserililerle bir araya gelen Bakan Özhaseki, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye'nin son dönemde kaydettiği gelişime dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın büyük önem verdiği kentsel dönüşüm konusunda, "Yılda 500 bin konutun dönüşeceğini" hatırlatan Bakan Özhaseki, Kayseri'de dönüşecek bir alan kalmadığını, gecekondu sorununun da tamamen çözüldüğünü dile getirdi. Türkiye'nin geçtiğimiz bir yıl içinde hiçbir Avrupa ülkesinin başına gelmeyen olaylarla mücadele etmek durumunda kaldığını belirten Bakan Özhaseki, terörle mücadelede bu güne kadar alınan en önemli mesafenin son dönemde kat edildiğini vurguladı. FETÖ ile mücadele konusunda atılan adımları da değerlendiren Bakan Özhaseki, bu dönemde Batılı ülkelerin Türkiye ekonomisine zarar vermek için uyguladığı planları anlattı. Özhaseki, "Batıda Türkiye ile ortaklık kuran 56 bin civarında firma var. Ekonomiyi çökertmek amacıyla bu firmaların hepsine emir verdiler. Toplantılarınızı İstanbul'da yapmayacaksınız, gücünüzü oradan çekeceksiniz dediler. Bunların hepsi yaşandı. Şükür bu bir yıl geride kaldı. İyiye doğru gidiyoruz. Ekonomik olarak bize yapılan kötülükler karşısında, son çeyrekte yakalanan yüzde 5'lik büyüme gayet iyiye gittiğimizi gösteriyor. Güneydoğu'da 70 binden fazla ev hasarlıydı. 35-40 bin kadar ev az hasarlıydı, onların bedelini ödedik. Yıkılan evlerin de hepsini yapıyoruz" diye konuştu.

"KAYSERİ İLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZ" 
Kentsel dönüşümün Türkiye'nin öncelikli konularından biri olduğunu belirten Bakan Özhaseki, Bakanlık olarak hedeflerinin yılda 500 bin konutun dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümde önceliğin İstanbul'a verildiğinin de altını çizen Özhaseki, Kayseri'de dönüştürülecek bir alan kalmadığını ve gecekondu sorununun da tamamen çözüldüğünü dile getirdi. Bakan Özhaseki, "Kayseri ile ne kadar övünsek az. Dışarıdan bakınca tüccar şehri, hesabını kitabını bilenlerin memleketi gibi görünüyor. Bunda hiçbir mahsur yok. Bunu da her gittiğim yerde söylüyorum. Çünkü yokluklar içinde büyüyoruz. Kıraç bir memleket... Toprağı verimli değil, etrafı denizlerle çevrili değil, sınır kapılarımız yok. Ancak İnsanımız var. Çalışır, üretir, geçimini sağlar. Böyle bir şehir tüm dezavantajlarına rağmen ayakta kalıyor ve gelişiyor. Kazanan tüm hemşerilerimiz de hayır işleri yapıyorlar. Erciyes Üniversitesi'nin sadece rektörlük binasını devlet yaptırmış. Onun dışındaki tüm binaları Kayserililer yaptırmış. Okulların, camilerin, hastanelerin üzerinde hep hayırseverlerin isimleri var. Bu kadar hayırseverliğin bol olduğu bir yerde tabi ki çalışan, parası olanın da lüksü artar bunun saklanacak bir tarafı yok. Kazandığını da toplumla bölüşen Kayseri'den başka bir yer de yok" ifadelerini kullandı. 

Haber 38 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181