'Kayseri'de örnek bir kent yapısı bulunuyor'!
Türkiye İMSAD Anadolu Buluşmaları için Kayseri’ye gelen Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Dernek Başkanı Ferdi Erdoğan, Kayseri’deki şehirciliğin Türkiye’nin önünde olduğunu belirtti ve Kayseri’de örnek bir kent yapısı bulunduğunu dile getirdi. 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile bir süre görüştü. Kayseri’ye inşaat sektörünün durumu, sorunları ve geleceğini konuşmak için geldiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, şehirler ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Kayseri’nin Türkiye’nin önünde bir kent yapısına ulaştığını dile getiren Erdoğan, “Kayseri örnek bir kent. Geniş caddeleri, binaları ve ulaşımıyla derli toplu, oturmuş bir şehir. Kentsel dönüşümde de pek çok uygulamaları var. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hem duyduğumuz hem de takip ettiğimiz bir çalışma. İnşaat sektörü olarak da bu çalışmalardan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan inşaat sektörü ve derneklerinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Kayseri şehirciliğindeki planlı gelişmenin üzerine kitaplar yazılabileceğini belirtti. Planlı gelişmenin ve bunun sebebiyet verdiği şehrin sakinliğinin insanlara da yansıdığını ifade eden Başkan Çelik, insanların bu şehirde huzurlu ve mutlu olduğunu söyledi. 

Yapacakları dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek olacaklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, kentsel dönüşüme bakışları ve Sahabiye Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara’da Ulus ve Kızılay, İstanbul’da Taksim ne ise Kayseri’de de Sahabiye’nin o olduğunu dile getiren Başkan Çelik, “Sabahiye, yoğunluğun fazla olduğu bir yer. Kentsel dönüşümün toplam değeri 4 milyar TL’yi geçecek. Dönüşüm için ilk ihaleyi yaptık” diye konuştu. 

Başkanlık makamındaki videowall üzerinde Kayseri’deki dönüşüm alanları hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, daha sonra konuklarıyla birlikte Sahabiye Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne geçti. Başkan Çelik, Sahabiye’nin geleceğini gösteren dev maketin önünde projenin detaylarını anlattı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181