Melikgazi Belediyesi kentin estetiğini önemsiyor!
Yol güzergahlarında kamu ve özel mülkiyete ait taşınmazların avlu, bahçe ve istinat duvarlarında belli bir standart getirerek buna göre inşa edeceklerini belirten Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarda kent estetiğini önemsediklerini birçok yol kenarlarında konutlarda dış cephe kaplaması yaparak görsel kirlilikleri bertaraf ettiklerini kaydetti.
 
Bina dış cephelerinde kent estetiği önemli
Bu kapsamda metruk bir binalar yıkılmakta, dış cepheleri kirlilik arz eden binalarda ise dış cephe düzenlemesi yapılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Şehrimiz aynı zamanda bir turizm şehridir. Bu açıdan görsel kirliliğe izin vermiyoruz. Kent estetiğinde bir bütünlük sağlamak amacı ile yol güzergahlarında yer alan yapılarda dış cephe iyileştirmesi yapacağız. Bunun için Belediye Meclisimizden karar aldık.  Şu ana kadar 12 semtte görsel güzellik oluşturduk. Kayseri’ye ve Kayserililere yakışır bir çevre ve şehirleşmeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, binaların sadece dış cephe yenilenmesi gerçekleştirmekle  aynı zamanda ısı yalıtımı yaparak enerji tüketiminde tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

Melikgazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181