Kayseri'de kentsel dönüşüm 1,5 milyar ekonomik hacim sağlayacak!
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 4 mahallede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, "156 binhektar alan üzerine kurulu Kocasinan için 'Kentsel Dönüşüm Master Planı' hazırladık. Ahi Evran, Yunus Emre, Alsancak ve Seyrani bölgelerimiz başta olmak üzere kentsel dönüşüm proj elerimizde çok hızlı bir gelişim sürecine girdik. Ahi Evran Projesi hızla devam ediyor. Bu proje Kayseri'nin en önemli Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Türkiye çapında örnek olarak gösterilecek" dedi.

Hayata geçirecekleri kentsel dönüşüm projelerinin sosyal donatılarının güçlü olması sebebiyle sosyal dönüşüm de sağlayacaklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşüm konusuna sadece konutların yenilenmesi olarak bakmıyoruz. Mevcut alanı daha verimli değerlendirerek ,orada ikamet edenlere sosyal alanlar da oluşturacağız. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bu projelere bizimle bir nevi ortak olma durumları var. Projeleri yürütme noktasında onların da bu projelere inanmaları, gayret göstermeleri ve diğer taraftan da yatırımcıların bu bölgelere gelip yatırım yapmaları ge
rekiyor" şeklinde konuştu.

Biyogaz tesisi kuracağız

Besiciliğin yaygın olduğu bölgelerdeki atıkların belli bir noktada toplanması dahilinde buradan 4.2 megavvattlık enerji üretimi yapılabileceğini gördüklerini belirten Çolakbayrakdar, "Özellikle Beydeğirmeni Mevkii'nde 7 milyon metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan Et ihtisas OSB'den çıkan atıkları enerjiye çevirecek biyogaz tesisini şehre kazandıracağız. Evsel atıkların geri dönüşümü için de halihazırda 40 ton/gün ayrıştırma yapan bir tesisimiz var. Geri dönüşüm konusundaı okullarda çevre kahramanlarımız çocuklara eğitim veriyor. Çevre bilincinin çocuklarımıza aşılanmasına katkımız oluyor" dedi.

Kocasinan'da dönüşüm projeleri ile yaklaşık 1.5 milyar TL'lik ekonomik değer sağlanacağını ifade eden Çolakbayrakdar, "Ahi Evran Mahallesi'nde 550 bin metrekare alanda bir inşaat çalışması yapılacak. Bu çalışmaların ekonomik değeri ise 550 milyon TL.Ahi Evran Mahallesi projemiz hızlı ilerliyor. Yunus Emre Mahallesi'nde yapacağımız çalışmaların ekonomik büyüklüğü 210 milyon TL olacak. Seyrani Mahallesi 567 bin metrekare alanda inşa edilecek .Bunun ekonomik değeri ise 500 milyon TL olacak. 4 projemizden 3'ünün planlama ve imar çalışmaları tamamlandı. Sadece Argıncık bölgesi planlama aşamasında. Bu yılın ilk çeyreğinde inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

Çolakbayrakdar, havaalanı yolu üzerindeki Seyrani bölgesinin şehrin giriş kapılarından biri olduğunu ifade ederek, "Burada iyi bir imar yapılanması şehrin mimarisi açısından da önem arz ediyor. Burayı kentsel dönüşüm alanı değil yaşam alanı alarak nitelendiriyoruz. Adan Z'ye her türlü sosyal donatının olacağı bir proje yapacağız. Ahi Evran için de Sivas yolundan dolayı şehrin giriş kapısı diyebiliriz. Seyrani'de yapılacak olan yaşam alanını burada da uygulayacağız. Bu projemizde 60 bin metrekarelik alanı ticaret alanı olarak ayırdık. Burada bir AVM olacak. 5-10 bin metrekarelik alanlarda ticari işletmelerin olduğu bir imar çalışması düşünüyoruz. Böylece şehrin cazibesinin artırılmasına katkı sağlamış olacağız" diye konuştu. Çolakbayrakdar, Kocasinan sınırlarında yer alan ve Büyükşehir Belediyesi'nin finans merkezi olarak planlandığı Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kültür yolunun devamı olarak tarihi mekanların dokusunu bozmadan onlara yakın düşük katlı binalar da olmasını istediklerini söyledi.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181