Kayseri Kocasinan müteahhitler toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu!
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, müteahhitlerle bir araya gelerek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kocasinan’ın yeni yatırımlar ve dönüşüm için cezbeden bir ilçe olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’daki kentsel dönüşümün Türkiye’ye örnek olacağını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a yatırım yapan herkesin kazançlı çıkacağını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın ev sahipliği yaptığı ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin tanıtıldığı programa, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, müteahhitler, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

‘Yeni Kayseri Kocasinan’da Kurulacak ve Kocasinan; Kayseri’nin Yeni Yüzü Olacak’ sloganıyla çıktığı yolda koşar adım ilerleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, güçlü sunumuyla kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları anlattı. Kocasinan’ı vizyon projelerle geleceğe taşıyacaklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, daha modern ve daha yaşanabilir bir Kocasinan için yeni projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi adına kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir. İlçemiz, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte herkesin imreneceği ve yaşamak istediği bir bölge haline gelecek.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, “Dönüşüm; belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı grubu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her türlü bürokrasi işlerini tamamlıyoruz. Mülkiyet sahipleri, gerek belediyemizin imar şirketiyle gerekse müteahhitlerle anlaşırlarsa hızlı bir şekilde yeni evlerine kavuşuyor. Özellikle belirtmek istiyorum ki; Kocasinan’a yatırım yapan herkes kazançlı çıkacaktır. ” diye konuştu.

“Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşümü aslında bir sosyal dönüşüm olarak görüyor ve vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek projeler ortaya koyuyoruz. Özellikle okul, cami, pazar yeri, park, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlıyoruz. Bu çerçevede birçok mahallede dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunlardan biri olan Ziya Gökalp da 2 blok halinde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm konutları tamamlandı ve anahtar teslimi yapacağız. Seyrani Mahallemizde kuralar çekildi ve bu yıl içerisinde vatandaşlarımız modern binalarında oturmaya başlayacak. Ahi Evran Mahallemizin projesi hazır ve önümüzdeki ay, ihalesini gerçekleştireceğiz. Mahallemizde özellikle Anadolu’da tek olacak olan ‘Ekolojik köprü’ yapacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmekte ve diğer mahallelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, bizim için büyük bir fırsattır. Her projemizin, çok hızlı bir şekilde önünü açtığını gördük. Bundan dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Yenilenen Kocasinan için ilçede büyük bir değişim, yenilik ve gelişim yaşandığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan da kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Kocasinan, daha da güzelleşecek ve yenilenecek. Kocasinan, Kayseri’nin yeni yüzü olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.
Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın ise şehrin çehresini değiştirme çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, “Öncelikle bizlerin her zaman yanında olan aynı zamanda meslektaşımız Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Kocasinan Belediyesi’ni şehrin en büyük metropol belediyelerinden birisidir. Tecrübeli ve kaliteli bir ekiple ilçeye hizmet veriyor.” şeklinde konuştu.
Müteahhitlerin Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Kocasinan Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181