Kayseri'nin kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm haritası belli oldu!
Kayseri kentsel dönüşüm projeleri için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Özellikle Melikgazi, Kocasinan ve Talas gibi ilçelerde planlanan kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir kent olmayı hedefleyen Kayseri'de öncelikle hedef vatandaşlarla işbirliği içinde olarak halkın beğenisini kazanmak.

Peki Kayseri kentsel dönüşüm projeleri hangi aşamada? İşte Kayseri'de kentsel dönüşüm olacak yerler


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son aşamaya geldi. Hazırlanan projelerden üçü halkın beğenisine ve oyuna sunulacak.

Kayseri kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tüm projelere bedel bir proje olduğuna vurgu yaparak, "Hem merkezdeki hem de ilçelerdeki projelerimiz hızla devam ediyor. Öncelikli projelerimizden birisi de kentsel dönüşüm projeleri. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi de mali büyüklüğü, süresi ve kapsadığı alan olarak bizim önümüzdeki 5 yılda yapacağımız tüm projelere bedel bir proje konumunda. Şu an itibariyle 1. 2. 3. ve 4. etapta yani tüm etaplarda değerleme ve hali hazır tespiti yapılıyor. Bu yıl içerisinde inşaatına başlanır hale getireceğiz" dedi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm için geri sayım
3 blok 185 konutluk projenin ilk etabı başladı. Anbar Mahallesi’nde yaptırılacak olan 445 konutluk kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk çalışmanın başlanıldığını ve mahalle halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi çalışması için Anbar Mahallesi’nde 1970’li yıllarda yapılan 96 gecekondunun mülk sahiplerince yıkıldığını kaydetti. Temel kazısı devam eden bu 185 daire 2017 yılında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir.

Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Küçükali, Anbar, Küçük Mustafa, Yeni Mahalle, Karacaoğlu, Battalgazi, Seyitgazi, Kılıçaslan mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 



Küçükali Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında
Melikgazi Belediyesi Encümen Salonunda ihale yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Küçükali mahallesinde 5 bloktan oluşan ve 189 daire ile 1.084 m2 alanlı dükkan karşılığı ihalesinin aslında çok kapsamlı bir çalışma olduğunu kaydetti.
Gerçekleştirilen ihale de firmalardan teklif alındığını ve değerlendirme komisyonunda tekliflerin inceleneceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 6 firmanın ihale şartnamesi aldığını ve ihaleye katılan firmaların şu anda inceleme safhasında olduğunu sözlerine ekledi.

Kocasinan’da Kentsel Dönüşüme Devam
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 4 mahallede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, "156 bin hektar alan üzerine kurulu Kocasinan için 'Kentsel Dönüşüm Master Planı' hazırladık. Ahi Evran, Yunus Emre, Alsancak ve Seyrani bölgelerimiz başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerimizde çok hızlı bir gelişim sürecine girdik . Ahi Evran Projesi hızla devam ediyor" dedi.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm projeleri ile yaklaşık 1.5 milyar TL'lik ekonomik değer sağlanacağını ifade eden Çolakbayrakdar, "Ahi Evran Mahallesi'nde 550 bin metrekare alanda bir inşaat çalışması yapılacak. Bu çalışmaların ekonomik değeri ise 550 milyon TL.Ahi Evran Mahallesi projemiz hızlı ilerliyor. Yunus Emre Mahallesi'nde yapacağımız çalışmaların ekonomik büyüklüğü 210 milyon TL olacak. Seyrani Mahallesi 567 bin metrekare alanda inşa edilecek .Bunun ekonomik değeri ise 500 milyon TL olacak. 4 projemizden 3'ünün planlama ve imar çalışmaları tamamlandı. Sadece Argıncık bölgesi planlama aşamasında. Bu yılın ilk çeyreğinde inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

Çolakbayrakdar, havaalanı yolu üzerindeki Seyrani bölgesinin şehrin giriş kapılarından biri olduğunu ifade ederek, "Burada iyi bir imar yapılanması şehrin mimarisi açısından da önem arz ediyor. Burayı kentsel dönüşüm alanı değil yaşam alanı olarak nitelendiriyoruz. A'dan Z'ye her türlü sosyal donatının olacağı bir proje yapacağız .Ahi Evran için de Sivas yolundan dolayı şehrin giriş kapısı diyebiliriz. Seyrani'de yapılacak olan yaşam alanını burada da uygulayacağız. Bu projemizde 60 bin metrekarelik alanı ticaret alanı olarak ayırdık. Burada bir AVM olacak. 5-10 bin metrekarelik alanlarda ticari işletmelerin olduğu bir imar çalışması düşünüyoruz. Böylece şehrin cazibesinin artırılmasına katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Kayseri kentsel dönüşüm projeleri
 ile ilgili çalışmalarını sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Talas Belediyesi yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarını 2017'deki MIPIM Fuarı'na katılarak uluslararası platformda tanıtmayı amaçlıyor.

Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayse 8 yıl önce

Acaba kocasinan belediyemiz yesil mahallede bi calisma yapacakmi kentsel donusum varmi

Avatar
mehmet kocapaş. 8 yıl önce

Sahabiye geri dönüşüm hangi ayda başlayacak evleri nasıl boşaltıp kaç ayda teslim alacagız. Saygılarımızla.

Avatar
Ahmet ALTIOK 8 yıl önce

Fevzi Çakmak Mahallesi ne zaman kentsel dönüşüme girecek

Avatar
yavuz 8 yıl önce

Kayabasi mahallesiyle ilgili yeni planlama varmi ne zaman hayata gececek

Avatar
sevcan 8 yıl önce

Sayın başkanım hilal mahallesinede bi baksaniz bir parkımız bile yok orayada birazcık kentsel dönüşüm gelse köyden farkımız yok köyler bile bizim mahalleden iyi

Avatar
Yiğit 8 yıl önce

Sayın başkanım hilal mahallesinde gerçekten bi faliyet yok bir çocuk parkı dahi yok ünal caminin önü park olmaya müsait sahibi yoksa kentsel dönüşüm burayada öncelikli olması şarttır hayırlı günler

Avatar
adnan türk 7 yıl önce

acaba sümer mahallesindede varmı varsa nezaman binalar yıkılacak

Avatar
metin 8 yıl önce

Yavuzlar mah sinde kentsel dönüşüm varmı bu3 katlı eski binalar da dahilmi

banner182

banner181