Kocasinan Ziya Gökalp Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı!
Kocasinan Belediyesi'nin Ziya Gökalp Mahallesi'nde başlattığı 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında eski binalar için yıkım programı gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.

Yeni Kocasinan’ için büyük bir dönüşüme imza atan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ziya Gökalp Mahallesi’nde eski evlerin sahipleri ile birlikte binaların yıkım işlemlerine devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, yıkım öncesi bölge sakinlerinin coşkusuyla davul zurna eşliğinde karşılandı. 7’den 70’e her kesimin yoğun sevgi gösterileri ile karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, çocuklar ve vatandaşlar  ile samimi ve hoş sohbetler gerçekleştirdi.

Programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri,  belediye birim müdürleri ve bölge sakinleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kentsel Dönüşüm Projeleri çerçevesinde Kocasinan’da çok iyi çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Kocasinan, her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Bölge Hastanesi, Mobilya Kent, Oto Servisçiler sitesi gibi birçok sanayi ve ticaret yeri Kocasinan bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede imar hareketi gün geçtikçe hızlanıyor ve müteahhitler de buraya daha fazla ilgi göstermeye başladı. Hak sahipleri, yatırımcı ve belediye işbirliğiyle bu bölge daha da cazip hale gelecektir. Kocasinan Belediye Bakanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın gayretiyle 2 bin konutluk devasa kentsel dönüşüm alanı burada ortaya çıktı. Bölgede daha sağlıklı ve daha modern yapılar inşa edilecek. Şimdiden Kocasinan’a Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. Başkan Çelik 16 Nisan referandumunu da hatırlatarak vatandaşlara 'evet'  çağrısında bulundu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise konuşmasına Ziya Gökalp Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında mahalle sakinlerine detaylı bilgi vererek başladı. Başkan Çolakbayrakdar “Eskimiş ömrünü doldurmuş artık gelecekte hizmet veremeyecek, imara aykırı olarak yapılmış eski binalarımızı yıkıp, onların yerine daha güzellerini inşa edeceğiz. Yıkım işlerinin ardından gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. Yaptığımız yıkım bir yeniliğin bir güzelliğin başlangıcıdır.” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün, vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, “Dönüşüm; Belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı grubu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her türlü bürokrasi işlerini tamamlıyoruz. Mülkiyet sahipleri, gerek belediyemizin imar şirketiyle gerekse müteahhitlerle anlaşırlarsa hızlı bir şekilde yeni evlerine kavuşurlar. Biz de daha hızlı bir şekilde dönüşümü sağlarız.” ifadelerini kullandı.

“Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kentsel dönüşüm; bir belediyenin kendi başına yapabileceği bir iş değildir. Kanuni olarak önümüzün açılması sayesinde bu günlere geldik. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Onların çıkarmış olduğu kanunlarla biz de hizmeti vatandaşın lehine sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de benzer kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edeceğiz”.

Geleceğin teminatı çocuklar için aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yavrularımız yeni yuvalarda büyüyecek. Yeni Kocasinan’a yakışır bir şekilde elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Buradaki çocuklarımız için yeni bir çevre oluşturmak amacıyla gece-gündüz demeden çalışıyor, 7’den 70’e herkese hitap eden kentsel dönüşüm projesi üretiyoruz. Yeni çehresiyle birlikte burada her türlü sosyal donatıların olduğu bir bölge oluşturacağız. Okul, cami, pazar yeri, park, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç̧ duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Siyasi istikrarın önemine de dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar,  “Son 15 yılda ülkemizde daima ilerisi için yol açıktı. Ülkemizde yakalanan bu siyasi istikrarın kalıcı hale gelebilmesi ve projelerin devam etmesi için 16 Nisan da söz ve sandık milletin önüne gelecek. Millet kararını o gün verecek ve istikrar kalıcı olacak. Bizler ise sizlere hizmet etmek için Büyük ve Güçlü Türkiye için omuz omuza var gücümüz ile millet olarak hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Çelik ve Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte eski evlerin sahipleri ilk balyozu vurarak yıkımı gerçekleştirdi. Ardından iş makinası devreye girerek eski binayı yıktı.

Kocasinan Belediyesia

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181