Kayseri'de emekliye TOKİ müjdesi!
Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda emekliler için yaptırılacak olan TOKİ ile ilgili bilgiler verildi. Kayseri Öğretmen Evi Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Tüm İşçi Emeklileri derneklerinin şube başkanları, genel kurul üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile açılan toplantı, misafir şube başkanlarının konuşmaları, divan üyelerinin kendini tanıtmaları ve gündemin oylanması ile devam etti.

Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, TOKİ ile ilgili üyelere bilgi verirken, "Derneğimizin ilgilendiği en önemli konulardan biri de başbakanımızın vaatlerinde yer alan emeklilere TOKİ evleri sözü. Emeklilere 250 lira taksitle yaptırılacak TOKİ evleri, ömrü boyunca çalışmış olan emeklilerimiz için çok iyi olacak. Bizim derneğimiz de bunun takibinde. Biz dernek olarak ev isteyenlerden aldığımız kayıtları başbakanlığa gönderdik. Sonra arsa talebi için müracaatımızı yaptık. Şu ana kadar Konya, Urfa ve Kocaeli'nde emeklilere konut verildi. Kayseri,7de de yakında bazı işlemler olacak. Kesin bir şey yok fakat biz emeklilerden TOKİ için peşinat alınmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci de, göreve geldiği günden beri gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsederek, "Göreve geldiğimizden bu yana emeklilerimizin ihtiyaçlarını giderecek, onlara fayda sağlayacak çeşitli etkinliklerde bulunarak, görüşmeler yaptık. Sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaç edindik. Sizlerin rahatça gidip gelebilmeniz için faaliyet gösterdiğimiz derneğin yerini satın aldık. Göreve geldiğimizde 2900 olan üye sayımızı 7133'e çıkardık. Emeklilerimizin isteklerini genel merkezimizle görüşerek bütün siyasi partilere, bakanlara milletvekillerine dilimizin döndüğünce ilettik. Üniversitede öğrenim gören yetim öğrencilerimize derneğimizin imkânlarınca burslar verdik. Özellikle TOKİ talebimiz için arsa talebinde bulunduk. 6 Mayıs'ta TOKİ kuraları çekilecektir" dedi.

Ayşenur Sarıkaya / Büyük Kayseri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müjgan Baysak 7 yıl önce

Kayseride yapilacak olan emekli dul yetimler icin toki evleri
Hangi bölgede yapilacak bende üye olmak istiyorum ve nasil müracaat
edecegim bilgilerinizi bekliyorum
Tesekkür ederim

Avatar
Kayseri'de emekliler için nereye baş vuruyoruz 5 yıl önce

Avatar
Kayseri'de emekliler için nereye baş vuruyoruz 5 yıl önce

Kayseri'de emekliler için nereye baş vuruyoruz lütfen bilgiledirirmisiniz

banner182

banner181