TOKİ Kayseri Yahyalı Fevziçakmak'a 186 konut yapacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri’nin Yahyalı İlçesi, Fevziçakmak Mahallesi “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” çerçevesinde inşa edilecek 186 konutun ihalesi yapıldı. 11 Temmuz, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca mescit, büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Projede yükseklikleri zemin+3 olan konutların 78’i 2+1 ve 108’i ise 3+1 planında tasarlandı.

TOKİ ile Yahyalı Belediyesi arasında yapılan protokol ile Fevziçakmak Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” çalışmalarına başlandı. Çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı.  İlk aşamada proje alanı bitişiğinde bulunan Belediye mülkiyetindeki boş alanda konut yapılarak hak sahiplerinin tasfiyesi planlandı.

TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışla şekillendiriyor.

Yahyalı “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde yöreye özgü taş kaplamalar, söveler ve dekoratif pencereler kullanıldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181