Ankara'lı lüks konuta yöneldi!
Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırmasına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il olurken, kentsel dönüşümün hızla yapıldığı kentte yaşayanlar konut tercihinde yaşam standartlarını yükselten mekanlara yönelmeye başladı. İstanbul’dan sonra en çok konutun satıldığı il olan Ankara’da satışlar da geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi.

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, gelirde Türkiye liderliğini ele geçiren Ankaralı konut alıcısının kalite ve konfora önem verdiğini belirterek, bunun yanı sıra, sağlam ve estetik konutların öne çıktığını söyledi. Geçmişten gelen alışkanlıkla başkentlilerin en fazla detaylara özen gösterdiğine dikkati çeken Altuntaş, “Kullanılan her bir malzemenin çivisinden duvar kağıdına, tesisat sisteminden kapı koluna kadar tüm detayların üst kalitede olması gerekli. Başkentli konut alırken tüm detayları inceler, yaşam kalitesini artıracak mekanları tercih eder” dedi.

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, günümüzde konutların teknolojiyle kurgulandığını, bu durumun da konfor anlayışını değiştirdiğini belirterek, Ankaralı konut alıcısının akıllı evleri oldukça benimsediğini söyledi. Otomatik çalışan perdeler, panjurlar, iklimlendirme gibi akıllı sistemlerin artık standart hale geldiğini dile getiren Yıldızhan, yeni projelerde bu tür sistemlerin daha çok tercih edildiğini kaydetti.

Büyük konutu tercih ediyor
Başkent’in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm de, Ankaralıların konut alışkanlığında konforun yıllardan beri olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Gözüm, Ankaralılar için evin barınma yerine yaşam alanı olduğunu dile getirerek, “Geniş, ferah, gün ışığı alan konutlar Ankaralı için her zaman tercih sebebi olmuştur.30-40 yıl önceki ile bugünkü konfor anlayışı aslında özünde aynı. Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor” dedi.

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya ise, başkentlilerin gelirdeki artışa paralel yıllarca sıkışıp kaldıkları konutlardan daha modern ve sosyal donatıları olan yapılara yöneldiklerini kaydetti. Yıllarını Ankara’da geçiren büyük popülasyonun trafikten uzak, yeşil alana sahip proje arayışına girdiklerini belirten Osman Cem Çankaya, “Ankaralılar, gelir düzeyindeki artışla birlikte projelerimize daha fazla ilgi göstermeye başladılar” diye konuştu.

Özellikle çocuklu ailelerin site içinde, güvenlikli konut projelerini beğendiğini kaydeden Uransan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, son dönemde sitelerin daha fazla yaşam alanı içermeye başladığını anlattı. Çelik, konuttaki konfor anlayışının gelir düzeyindeki artışa paralel olarak son yıllarda farklılık gösterdiğini anlatarak, “Çocukların rahatça oynayabileceği, açık havada spor yapabilecekleri, güvenlikli projeler, ailelerin konut tercihinde ilk sırada yer alıyor” dedi. 

Yavuz Karaman - Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181