Antalya 3. Havalimanı'nın yeri belli oldu!
Antalya'da sabırsızlıkla beklenen 3'üncü 'havalimanının yeri belirlendi. Kaş-Demre arasında süren yer tespit çalışmaları tamamlandı. Belirlenen arazinin tam yeri ise arsa spekülasyonunun önüne geçmek amacıyla son ana kadar açıklanmayacak. Hazırlanan raporun, 'Yeni havalimanı kentteki ana havalimanını etkiler mi?' tereddüdünü de ortadan kaldırdığı belirtildi.

Havalimanı için belirlenen arazinin Kaş, Demre arasında ve Finike'ye çok yakın olduğu sızan bilgiler arasında yer aldı. Sivil Havacılık uzmanları, uçakların yaklaşma sorunu yaşayıp yaşamayacağı yolundaki araştırmalarını da tamamlandı. DHMİ'YE göre, yatırımın yap-işlet-devret modeliyle yapılması mümkün. Bu modelle yatırıma talip kurum ve kuruluşlar var.

Antalya'da turizmcilerin ve Batı Antalya bölgesinde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 3'üncü havalimanının yerinin belirlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kaş-Demre arasında süren yer tespiti çalışmaları tamamlandı. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

RAPOR TAMAMLANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve sivil havacılık uzmanlarının yürüttüğü çalışmaların raporu da sonuçlandırıldı.

100 KİLOMETRE KURALI
Yer tespiti çalışmalarının 'Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı kentteki ana havalimanını etkiler mi?' tereddüdünü ortadan kaldırdığı da belirtildi. Araştırma sonunda, Kaş-Demre bölgesinin Antalya merkeze 200, Dalaman Havalimanı'na ise 190 kilometre, belirlenen alanın ise iki havalimanının arasında bir yerde olduğu ve her 100 kilometrede bir havalimanı kuralını da uygun olduğuna dikkat çekildi.

Havalimanı için belirlenen arazinin Kaş, Demre arasında ve Finike'ye çok yakın olduğu sızan bilgiler arasında yer aldı. Sivil Havcılık Genel Müdürlüğü uzmanlarının, uçakların yaklaşma sorunu yaşayıp yaşamayacağı yolundaki araştırmalarının da tamamlandığı belirtildiği çalışmalarda, havalimanı yapımı için arazinin her türlü şarta uygun olduğu kanısına varıldığı ve fizibilite çalışmalarına göre hareket edileceğinin altı çizildi.

YİD MODELİ İLE OLABİLİR
Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanının hangi modelle yapılacağı ise netlik kazanmadı. DHMİ yetkililerine göre, yatırımın arasında süren yer ihaleye talip oldu yap-işlet-devret modeliyle yapılması mümkün görünüyor. Bu modelle havalimanının yapımına talip kurum ve kuruluşlar olduğu vurgulanırken, yatırım programına teklif edildiği de kaydedildi. Havalimanının her türlü uçağın inebileceği bir havalimanı olması ve gelişmeye müsait olacak şekilde planlanması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü açıklandı.

DETUYAB İHALEYE TALİP
Öte yandan Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırın ay a başladı. DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, daha önce de açıkladığı gibi 'Projeye talibiz' dedi. Akıncıoğlu, bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a bir yazı gönderdiklerini belirterek, "Havalimanı projesi yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkarılması halinde, DETUYAB olarak projeye talibiz. Birliğimizde yer alan yatırımcı şirketler turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren konusunda deneyim sahibi kuruluşlar olup, 2 inşaat kökenli firmamız ise Türkiye'de yer alan 2 havalimanı inşaatını gerçekleştirme tecrübesine sahiptir" dedi.

Sabah Antalya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181