AVM'lere alternatif cadde dönemi
Özellikle pek çok lüks markanın yer aradığı ancak kısıtlı metrekareler yüzünden beklediği, kiraların da fahiş fiyatlara yükseldiği cadde ve AVM'lere alternatif geliyor. Jones Lang LaSalle'in (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, belediyelerle çalışmaya başladıklarını ve yeni alışveriş caddeleri için düğmeye bastıklarını açıkladı.

GRAND PERA GELİYOR
İlk projeye Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile başlayacaklarını dile getiren Alkaş, SABAH'a şu bilgileri verdi: "Beyoğlu'nu tamamen elden geçireceğiz. Projenin adı Grand Pera. Orayı modern görünümlü açık bir çarşı haline getiriyıruz. Neden Beyoğlu'nda 3-4 katlı bir Apple mağazası olmasın? Bunlar için altyapı hazırlıyoruz. Turistlerin daha rahat alışveriş yapacağı, ortak bir mimarinin hakim olacağı çarşı olacak. İstiklal Caddesi'ni bir AVM mantığında yönetebilmenin hazırlığındayız. Emek Sineması yeniden canlanıyor. Gaziosmanpaşa'da da aynı şekilde. Kentsel dönüşüm sürecinde bir çarşı tasarlıyoruz. Orada da modern bir çarşı hazırlığı içindeyiz. Sakarya, Mersin gibi şehirlerde de yeni caddeler konuşuyoruz." İngiltere'nin bu konsepti çok doğru bir şekilde hayata geçirdiğini dile getiren Alkaş, "İngilizler kimi zaman bir meydanın üzerini örterek kimi zaman bir yenileme çalışmasıyla binaları koruyarak kent merkezlerini AVM'ye dönüştürüyor. Bu konsept Kadıköy gibi semtlere sıçrayacak" dedi.

YABANCI TÜRKİYE'DEN VAZGEÇMEZ
Terör olayları nedeniyle yabancı sermayenin Türkiye'den çıkacağı iddialarına da Alkaş, "Ortada dolaşan başıboş bir sermaye var ve bu bir yere akacak. Yabancı yatırımcı buradan kolay kolay vazgeçemez çünkü iç pazar canlılığı ve tüketim kabiliyeti pek çok ülkede yok" yanıtını verdi. Alkaş, "Ambargonun kalkmasıyla bazı yatırımlar İran'a kayabilir ama Türkiye harcama potansiyeli yüksek kongre, sanat, spor, inanç turizmine gelen turist sayısını artırırsa dengeleri sağlar" diye konuştu. Alkaş, Türk markalarının ise Azerbaycan'dan Kazakistan'a uzanan coğrafyaya yatırım yapmaları gerektiğini, ciddi fırsat olduğunu kaydetti.

BAĞLARBAŞI CADDESİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, planlaması belediye tarafından yapılan ve semtin en işlek yeri Bağlarbaşı Caddesi'ni bir alışveriş caddesi haline getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. "Caddeyi daha modern bir hale getirdik. Yollara palmiyeler diktik. Yerel alışveriş günlerimiz olacak" diyen Eroğlu, Bağlarbaşı Caddesi'ni bir cazibe merkezi haline getireceklerini, esnafın daha fazla kazanacağı insanların ise daha keyifli zaman geçireceği bir yere dönüştüreceklerini kaydetti.

YENİ ŞEHİRLERİN AÇIK ALANLARA İHTİYACI VAR
İstanbul Çamlıca'da Square Alışveriş Merkezi'ni 2016'da açmaya hazırlanan Emaar'ın Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Turudu Şen, şu an inşaatı süren projelerinde otel, ofis ve konutları birbirine bağlayan bir meydan inşa ettiklerini söyledi. "Yeni şehirlerin meydanlara, caddelere, açık alanlara ihtiyacı var. Biz mevcut şehirlerde insanların buluşma yeri olan meydanları projemize uyarladık. Yeni bir hub yaratıyoruz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181