Başkan Ergün'den orta vadede dev projeler!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve başlamasından bu yana geçen 7 yılı, 730 günlük hizmetlerini "Cengiz Ergün ile 7, Büyükşehir ile 2. yü" toplantısında anlattı. 17 ilçenin tümünü kucakladıklarını ifade eden ve hizmetlerin süreceğinin altım çizen Ergün, "Elektriklerin kesildiği, alacaklıların kapıya dayandığı bir belediyeyi elimizde bulduk. Şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışından sapmadan ekonomik durumu düzeltmek ve borçları ödemek için çalışmalara başladık. Manisa'yı değiştirdik. Şimdi de Manisa'yı 17 ilçemizle birlikte geliştirme zamanı. Artık 'Manisa Gelişiyor' diyoruz ve bu sloganla 17 ilçemizi ayrım yapmadan kucaklıyoruz" dedi.

BORÇLU BELEDİYE

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün düzenlediği tanıtım toplantısına 17 ilçeden gelen mahalle muhtarlarının tamamına yakını başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Muhtarların önemine vurgu yapan Ergün, "2009 yılı Nisan ayında görevi SSK, vergi, elektrik, müteahhitlere borçlar gibi giderlerden oluşan 96 milyon TL borçla teslim aldığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Elektriklerin kesildiği, alacaklıların kapıya dayandığı bir belediyeyi elimizde bulduk. Yönetim anlayışından sapmadan ekonomik durumu düzeltmek ve borçları ödemek için çalışmalara başladık. Haksız kazanç ve gereksiz giderleri tespit ederek, belediyemizin dolayısıyla vatandaşımızın parasına sahip çıktık. Manisa'mızda gerçekleştirdiğimiz ve Manisalılar'm takdirini kazanan tüm çalışmalarımızı şimdi 17 ilçemizin tamamında binin üzerinde mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Artık yeni rekorlara imza atacağız" dedi.

ULAŞIMDA DÖNÜŞÜM

Toplu ulaşımda dönüşüm yaptıklarını belirten Ergün, "Hizmete giren 111 araç 84 hatta haftalık olarak 5 bin 121 sefer ile vatandaşımıza hizmet vermekteyiz" dedi. 2017 yılının sonuna doğru Manisa'da 18 metrelik elektrikli otobüslerin hayata geçmiş olacağını belirten Ergün, kavşak projeleri ile trafiğin rahatlayacağım söyledi.

Şehzadeler'deki 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkının 1 Haziran'da açüışmm yapılacağını kaydeden Başkan Ergün, il genelinde yoğun bir köprü çalışması başlattıklarını anlattı. Başkan Cengiz Ergün ayrıca atık su arıtma tesisleri noktasında önemli çalışmaların hayata geçtiğini aktardı.

17 ilçenin hepsinde birden sahadayız

Manisa'nın yasayla büyükşehir olduğunu ancak yasanın içini doldurma görevinin kendilerine düştüğünü anlatan Başkan Ergün, her bölgeye ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini söyledi. Ergün, "Ayrım yapmadan tüm hizmetleri ulaştıracağız inşallah. 2009 yılında göreve geldiğimizde Manisa Değişiyor sloganıyla yola çıkmıştık. Allah'a şükür sözümüzü tuttuk. Mani- m sa'yı değiştirdik. Şimdi de Manisa'yı 17 ilçemizle birlikte geliştirme zamanı. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Artık 'Manisa Gelişiyor' diyoruz ve bu sloganla 17 ilçemizi ayrım yapmadan kucaklıyoruz" diye konuştu.

ÇÖP SORUNU TARİH OLACAK

Ergün, şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununu bitirecek modern Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası'nın temelini attıklarını hatırlattı. Başkan Ergün, dev tesisin Manisa merkezinin yanı sıra Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerinin de çöp sorununu da tarihe gömeceklerini ifade etti. Vahşi depolama alanlarını bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Ergün, "Diğer ilçelerimizde ise Katı Atık Transfer İstasyonu yapımı planlanma aşamasında. Halihazırda 17 ilçemizde bulunan 74 vahşi depolama alanı yaptığımız bu çalışmalarla rehabilite edilecek ve ortadan kalkacak" dedi.

ORTA VADEDE DEV PROJELER

Başkan Ergün, orta vadedeki projeleri şöyle sıraladı: "Demirci Küpeler Camii Restorasyonu, Kırkağaç Sokak Sağlıklaştırma, Kula Eski Çarşı Kentsel Yenileme, Kaçıklar Evi Restorasyonu, Kula Ototerminali, Soma Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Gölmarmara Halime Hatun Kervansaray Restorasyonu, Gördes Yer altı Otoparkı ve Pazaryeri, Köprübaşı Yeni Ototerminali, Salihli Gümüşçayı Peyzaj Düzenlemesi, Sarıgöl Yeni Ototerminali, Saruhanlı Uğur Mumcu Parkı, Şehzadeler Ulucami Restorasyon Çalışması.

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181