Bursa caddelerin estetik dokunuşlar...
Atatürk Caddesi ile başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalar ile İstanbul yolu üzerindeki son yerleşim alanı olan Ovaakça Mahallesi’nde cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, T1 tramvay hattı güzergahı olan İnönü Caddesi’nde de çalışmalara başladı. Muammer Sencer Polis karakolu ve yanındaki binalarda başlatılan çalışma kapsamında cadde üzerinde Atatürk Caddesi’nde uygulanan çalışmanın benzeri yapılacak. Bina cepheleri daha sağlıklı bir görüntüye kavuşturulurken, dış cephedeki klima ve bağlantı elemanları da ahşap malzemelerle gizlenerek, görüntü kirliliği tamamen ortadan kaldırılacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yaptıkları uygulamaların, lokal olarak bulundukları bölgelere, genel olarak ise Bursa’ya değer kattığını söyledi. Tramvay hattı güzergahında olan İnönü Caddesi’ni de daha vizyonel hale getirmek için çalışmalara başlattıklarını belirten Başkan Altepe, Setbaşı, Yeşil ve Muradiye’de de kısa zamanda cephe sağlıklaştırma çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerin çirkin görüntülerden arındırıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Bu yaptığımız çalışmalarla kentimiz estetik bir görüntü kazanırken, yeni bir görünüm kazanan binalar aynı zamanda ekonomik anlamda değer kazanıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181