Bursa Fuarı 'Contract Hotel Expo' ya kapılarını açtı!

Otel, sağlık ve ikram sektörlerini buluşturan COGO fuarının yanı sıra Bursa'ya 12 uluslararası nitelikli fuar kazandırmak isteyen BTSO, şehri Paris, Milano, Frankfurt gibi önemli fuar merkezleri haline dönüşmesini hedefliyor.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan COHO fuarının açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın fuarcılıkta BTSO'nun katkılarıyla liderlik özelliklerine sahip olduğuna dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, "Alın teri kutsaldır diyerek bizi yalnız emeğe yönlendirdiler. Bizi bir aldatmacayla alın terimizi sömürdüler. Esasında akıl teri önemli ve akıl teri kutsaldır. Biz 'hiç düşünmez misin' diye defaatle soran bir medeniyetiz. Akıl terini merkeze alarak muassır medeniyetlere ulaşacağız" diyerek fuar fikrini düşünerek ortaya koyan BTSO'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

BURSA FUARCILIKTA DA MERKEZ OLACAK
BTSO Başkanvekili İsmail Kuş da "Bursa'yı fuar kenti yapmak istiyoruz. BTSO olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya" hazırız diyerek şöyle devam etti: "Bursa'yı rekabette ön sıraya taşıyacak sektörlerde güçlü firmalarımızı nitelikli alıcılarla buluşturmaya başladık. Hatırlayacağınız gibi nisan ayında Bursa İnşaat Fuarı'nı Gayrimenkul Özel Bölümü ile grçekleştirdik. Özellikle Körfez ve Arap ülkelerinden üst düzey ziyaretçileri ve yatırımcıları kentimizde ağırladık. Mayıs ayında da Evstil Fuarı'mızı yine alanında bir ilk olarak hayata geçirdik. Bursa, Türkiye'nin üretim, sanayi ve ihracat merkezi ise fuarcılıkta da merkez olmalı. Bunun için uluslararası nitelikte 12 fuar organizasyonu planlıyoruz. Frankfurt gibi yılda 3 milyon kişiyi fuarımızda ağırlayabiliriz."

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'yı fuarcılıkta önemli bir merkez haline getirmeyi hedefleyen BTSO'yu ve TÜYAP Bursa Fuarcılık'ı kutladı. Bursa'nın mutlaka yeni bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Fuarcılıkta 2015 adeta bir sıçrama yılı oldu. Kentimiz Gayrimenkul Fuarı ve Ev&Stil Fuarı gibi nitelikli fuarlara ev sahipliği yaptı. Bu fuarlar 'kent ekonomisine önemli bir dinamizm kazandırıyor" diye konuştu. Büyük şehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise COHO Fuarı ile otel, sağlık ve ikram sektörlerini buluşturan BTSO'yu ve TÜYAP'ı tebrik etti.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de BTSO ile birlikte tüm fuar endüstrisine yenilikler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. COHO Fuarı'nın bu konseptte hazırlanan ilk fuar olduğunun altnı çizen Ersözlü, "COHO Fuarı önümüzdeki yıllarda niteliğini daha da arttıracak sadece bölgemizde değil yakın coğrafyaya da hitap edecek bir hale gelecek" dedi.

KENT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181