Çanakkale Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi başlıyor!
Kent gelişimine paralel olarak, mevcut yerleşim alanlarının da yenilenmesi amacıyla Çanakkale Belediyesi tarafından, kent merkezindeki çeşitli çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde daha nitelikli ve konforlu bir kentsel yaşam alanı yaratmak amacıyla kent merkezinde kalmış İsmetpaşa Mahallesinde Cuma Pazarı karşısında 'Eski Küçük Sanayi Alanı' içinde 1366 - 1367 adalarda da yenileme projesi yapılması planlanıyor. İlk etapta yapı adalarındaki bütününde hak sahiplerinin tamamı ile bir dizi görüşmeler yapılarak çalışmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak Çanakkale Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde; "Otopark ve yeşil alanları ile daha işlevsel ve ulaşım sorunu olmayan bir yapıya dönüşerek imar planları revize edilmiştir. Kentsel Yenileme alanındaki mülk sahipleri ile yapılan bilgilendirme ve paylaşım toplantıları hak sahipleri ile yapılan toplantılar sırasında yapı adasındaki mevcut haklannı ne şekilde kullanmak istedikleri kendilerine sorulmuş ve bu yöndeki talepleri alınmıştır. Alınan talepler sonrasında alanın birden çok alternatifi kapsayan projelendirme çalışması yapılmıştır. Çeşitli alternatifler arasından en iyi proje yapılan görüşmeler ve yapılan oylama neticesinde seçilmiştir" denildi.

Görüşmeler 2015 Ağustos ayında başladı

Çanakkale Belediyesi resmi internet sitesinde proje ile ilgili ayrıca; "Kent merkezinin güneydoğusunda yer alan kentsel yenileme alanı, bölgede yer alan ve kentsel vizyon planlamasında önemli bir yere sahip olan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile komşu, alanı güneydoğusunda konumlanan Çanakkale Belediyesi Demokrasi Atölyesi, güneyinde Cuma Pazan ve Sarıçay Rekreasyon Alanı gibi kentli sosyal-kültürel yaşantısı için büyük öneme sahip birçok yapı ile ilişkilendirilme potansiyeline sahip olduğundan kentin önemli kültürel yapılarının bir araya geldiği bölge ile güneyde tasarım alanını besleyen ve kent içi ulaşım sistemini birbirleriyle ilişkilendiren bir kentsel yaşam alanı oluşturulan proje belirlenmiştir. Kentsel yenileme alanındaki hak sahipleri ile 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde proje üzerinde birebir görüşmeler yapılarak görüşmelerde görüntülü olarak kayıt altına alınmıştır. Hak sahiplerinin talep ve beklentilerinin ayrıntılı olarak açıklandığı tutanaklar karşılıklı olarak imzalanmıştır. Daha sonra tüm hak sahiplerinin noterden muvafakatnameleri alınmıştır. Projenin yapım aşamasına gelinmiştir" ifadelerine yer verildi" bilgilerine yer veridi.

Çanakkale Olay Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181