Çorum Osmancık'da büyük yatırımlar yapılıyor!
Göreve başladığı günden bu güne yaklaşık iki yılı geride bırakan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, bu zaman zarfında şehrin temel ihtiyaçlarına yönelik yıllardır beklediği yatırımlara hız verdiklerini belirterek, "Osmancık'ı çok güzel günler bekliyor" dedi.İçme suyu, imar planları, Organize Sanayi Bölgesi, doğalgaz gibi daha birçok önemli projede büyük mesafe kat ettiklerini kaydeden Başkan Karataş, "Osmancık'ı adım adım gelişmiş bir şehre dönüştürecek yatırımları ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her projeyle Osmancık'm gelecek 50 yılını şekillendirmeyi hedefliyoruz. 

REFAH BİR ŞEHİR İÇİN 
Gelecek yıllarda sanayi olarak büyümüş, ekonomi olarak güçlenmiş, kültür ve turizm alanında gelişmiş istikrarlı bir şehirde, huzurlu ve mutlu bir yaşam için mücadele ediyoruz. Bu hedefte önemli yatırımlar yaptık, büyük kazanımlar sağladık. Gerçekleştirdiğimiz her yatırım bizi bu hedefe biraz daha yaklaştırıyor. İnşallah Osmancık güzel hedeflere yürüyor" şeklinde konuştu. Osmancık'ta kentsel dönüşüm ve yeni imar planları çalışmalannm da büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Başkan Karataş, yapılan yatırımlarla ilçenin daha yaşanabilir, daha refah bir şehir haline geleceğini kaydetti. 

Şehrin temel ihtiyaçlarına yönelik yıllardır bekleyen birçok sorunu 2 yıl içerisinde iyileştirmek için büyük caba sarf ettiklerini kaydeden Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karatas, "Osmancık'ı cok güzel günler bekliyor" dedi. Başkan Karatas, "Osmancık'ı adım adım gelişmiş bir şehre dönüştürecek yatırımları ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yasıyoruz. Her projeyle Osmancık'ın gelecek 50 yılını şekillendirmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıllarda sanayi olarak büyümüş, ekonomi olarak güçlenmiş, kültür ve turizm alanında gelişmiş istikrarlı bir şehirde, huzurlu ve mutlu bir yasam için mücadele ediyoruz. Bu hedefte önemli yatırımlar yaptık, büyük kazanımlar sağladık" şeklinde konuştu. 

OSMANCIK'A YENİ TİCARET MERKEZİ
Osmancık'tan her gün 10 bin araç geçtiğini söyleyen Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, D-100 Karayolu'nda 62si kuruyemişçi olmak üzere yüzden fazla işletme faaliyet gösterdiğini belirterek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında su bilgileri verdi: "D-100 Karayolunun 5 kilometrelik şehir gecisindeki ticari faaliyet ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü teşkil ediyor. Osmancık Belediyesi olarak ilçenin bu potansiyelini daha da büyütmek amacıyla önemli bir projeye imza attık. Yaklaşık 1.5 yıldır titizlikle yürütülen ticari alan çalışması tamamlandı. D-100 Karayolunun çift yönlü olarak Osmancık ilce merkezinden Amasya sınırına kadar 18 kilometre boyunca ticari alan ilan edildi. Bu alanda ilçe ekonomisine güç katacak yeni yatırımlar girişimci iş adamlarımız tarafından yapılacaktır. Buradaki ticaretin artması ilçe ekonomisinin hızlı şekilde büyümesini sağlayacak." 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULDU
Şehrimizde güçlü bir ekonominin temelini oluşturacak bir diğer yatırım da Organize Sanayi Bölgesi. En önemli projelerimizden birisi Orpnize Sanayi Bölgesi idi. Çünkü şehrimizin gelişmesi ve büyümesi için ekonomimizin büyümesi ve yeni istihdam alanlarının açılması gerekiyor. İlçemizde faaliyet gösteren sanayicilerimiz de şehir içerisine sıkışıp kalmakla beraber Orpnize Sanayi Bölgesi'nin sağladığı teşvik imkanlarından yararlanamıyorlar. Dolayısıyla bu aynı sektörde faaliyet gösteren başka şehirlerdeki sanayicilerle ilçemizin sanayicileri arasında bir rekabet eşitsizliğine neden oluyor. Bu nedenle hem sanayicilerimizin imkanlarının iyileştirilmesi hem de ilçemize yeni yatırımların yapılmasının teşvik edilebilmesi için Orpnize Sanayi Bölgesi'nin kurulması büyük önem taşıyor. OSB'nin imar planları onaylandı. Şehrimize yeni fabrikaların kazandırmış olacağız. Dolayısıyla yeni istihdam alanları açılmış olacak."

KALE TURİZME KAZANDIRILDI 

"Şehrin savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kalemiz var. Fakat bu kale, bakımsızlık dolayısıyla özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline gelmişti. Uzun dönem proje çalışmaları devam etti. Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk. İhalesini yaptık ve 1. Etap tamamlandı. Girişten zirveye kadar merdivenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarıldı. İki tane seyir terasımız var. Kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, Samsun istikametinden gelen seyahatciler, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar. Kale ziyarete açıldı. Hem şehir içinden hem şehir dışından yoğun bir ziyaretçi akını var. Osmancık'ta turizmin gelişmesine temel olacak bir çalışma olduğuna inanıyoruz."

TARİHİ İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 

"İlçemizin en önemli sorunu şüphesiz içme suyu. Ne yazık ki vatandaşlarımız evlerindeki musluktan akan suyu içemiyorlar. Şehrimizin su ihtiyacı sondaj kuyularından sağlanıyor. İçilebilir suyu vatandaşlarımızın evine kadar ulaştırmak amacı ile Derebogazı yakınlarında bir içme suyu göledi inşa ediliyor. Böylelikle ilçemizin tarihi içme suyu sorunu çözülmüş olacak ve vatandaşlarımızın evlerinde temiz, sağlıklı, içilebilir su akacak. Şehrimizde zaman zaman meydana gelen sel baskınlarından vatandaşlarımız olumsuz etkileniyordu. Dogudere ve Tillim Cayı'nı Kızılırmak'a bağlayan yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bir kanal inşa edildi. Böylelikle Osmancık'ta sel baskınları da önlenmiş oldu."

DOĞALGAZ GELDİ HOŞGELDİ 

"Doğalgaz ilce halkımızın uzun zamandır umutla beklediği önemli bir yatırım. Uzun bir sürecin ardından şehrimize doplpzın kazandırılmasının mutluluğunu yasıyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında şehir ici hatların temel atma törenini düzenlemiştik. Koyunbaba Mahallesinin bir kısmında çalışma yapıldı. Kıs sezonu bittiğinde şehir ici hatların döşenmesine devam edecek. İlçemize kadar gelecek çelik ana boru hattında çalışmalar başlamış durumda. Su anda Dutludere civarında çalışma yapılıyor. Osmancık için en büyük yatırımlardan birisi olan Kızılırmak Islah Projesinin çalışmaları da başladı. Orman ve Su İsleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz neticesinde olumlu sonuç alındı ve proje hayata geçiriliyor. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı."

Şehrimizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek ortak geleceği en iyi şekilde tasarlamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Karataş, "Osmancık'a 2 yılda tarihi yatırımlar kazandırıldı. Yapılan yatırımlarla istikrarlı ve sosyal bir şehrin temellerini atıyoruz" dedi.

BELEDİYE YENİ HİZMET KAMPÜSÜ TAMAMLANIYOR
"Yaklaşık 20 dönümlük bir alana belediye araçları için park ve bakım merkezi inşa ediyoruz. Belediyenizin sahada çalışan tüm birimlerini buraya topluyoruz. Temizlik İsleri Müdürlüğünün is makinelerini, Fen İsleri Müdürlüğünün is makinelerini, hatta itfaiyeyi de; hepsini buraya bir belediye hizmet kampusu seklinde toplayacağız. Bir bütünlük içerisinde şehrimize daha verimli, daha etkin hizmet vermeyi amaçlıyoruz. İnşaat büyük ölçüde tamamlandı. Burası tamamlandığında eski hizmet alanına Şehirlerarası Otobüs Terminali projemiz var."

KULLUK TEPESİNE MODERN PARK
"Yeni Devlet Hastanesi yanında bulunan Küllük Tepesi düzenlenerek yaklaşık 11 dönümlük yeşil bir alana dönüştürüldü. İçerisinde iki katlı kafeterya, çocuk oyun olanı, spor alanı, kamelyalar ve havuzdan oluşan modern bir park inşa edildi. D100 Karayolunun kenarında ilçemizin güzelliğine yakışmayan toprak bir tepe yeşil bir sosyal alana dönüştü. Bu güzel alana Osmancıklı şehidimizin adını yaşatmak için Belediye Meclisimiz tarafından 'Şehit Soner Özdemir Parkı' ismi verildi."

BU GÜZERGAH TİCARETİ UÇURACAK
D-100 Karayolunda 62si kuruyemisci olmak üzere yüzden fazla işletme faaliyet gösteriyor. D-100 Karayolunun 5 kilometrelik şehir geçişindeki ticari faaliyet ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü teşkil ediyor. D-100 Karayolunun çift yönlü olarak Osmancık ilçe merkezinden Amasya sınırına kadar 18 kilometre boyunca ticari alan ilan edildi. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın önü açıldı. Buradaki ticaretin artmasıyla ilçe ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümesi hedeflenmektedir.

Kentsel dönüşümün kentte yeni bir heyecan yaratacağını kaydeden Başkan Hamza Karataş, "Yeni Osmancık'ı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Star Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181