Cunda Köprüsü çalışmaları Haziran'da başlayacak!
Balıkesir ve Bursa Büyükşehir belediyeleri öncülüğünde düzenlenen "Sağlıklı Kentler Birliği" tarafından hazırlanan "Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam" konusunun ele alındığı konferans Ayvalık'ta yapıldı. Program çerçevesinde düzenlenen Ayvalık gezisine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık için hazırladıkları en önemli projelerden biri olan Cunda Köprüsü projesinde temelin, 4 Haziran Cumartesi günü atılacağının müjdesini verdi.

Tekne gezisi yaptılar
Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte birçok belediye başkanı, meclis üyeleri, koordinatörler ve uzmanların yanı sıra AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, il yöneticileri, Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu Ayvalık gezisi, Özgün Zeytinyağı Fabrikası'nda, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sucu'nun verdiği sunumla başladı. Daha sonra Başkan Uğur'un ev sahipliğinde, konuk heyete Şeytan Sofrası, Cunda Adası ve Sarımsaklı plajları kiralanan bir gezi teknesiyle gezdirildi.

Körfezde akıntı artacak
Gezi sırasında Yeni Asır'ın sorularını yanıtlayan Başkan Uğur, temiz bir Ayvalık için Ayvalık ile Cunda Adası arasında bulunan Lale Adası'na 120 metre genişliğinde bir kanal yaptıklarını söyledi. Bu kanalın üstünden köprüyle geçileceğini ifade eden Uğur, "Şu anda mevcut yol 14 metre. Bizim hayata geçireceğimiz köprü ise 20 metre genişliğinde ve üzerinde üç ayrı yol var. Köprünün sağında ve solunda yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Kanal ile Ayvalık körfezine akıntıyı sağlayacak, gel-gitlerle, rüzgarın etkisiyle, poyraz estiğinde dışarıya, lodos estiğinde içeriye akıntı sağlanacak. Kokmayan bir Ayvalık körfezi için 4 Haziran Cumartesi günü inşallah temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde Ayvalıklılarla birlikte köprüden geçeceğiz" dedi.

Halk ismini 'Gönül Köprüsü' koydu
Ayvalık halkının "gönül köprüsü" ismini verdiği bölgede yapılacak köprünün internet aracılığıyla yaptıkları anket sonrasında modelinin belirlendiğini anlatan Uğur, "Gönül yolu üzerinde planladığımız köprü için üç ayrı projeyi, 'Ayvalık köprüsünü seçiyor' başlıklı anket ile internet üzerinden Ayvalık halkının beğenisine sunduk. Anketin sonunda halkımız 3. alternatif olan Taş Köprü'yü istedi. Biz de işin ihalesini yaptık. İhaleyi kazanan şirketin köprü için şantiyesini kurmasına yardımcı olduk. İnşallah cumartesi günü köprünün temelini atarak 'Bismillah' diyeceğiz" dedi.

Sarımsaklı plajları yeniden düzenleniyor
Uğur, sadece Ayvalık'ın ve Balıkesir'in değil, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sarımsaklı plajlarında 17 kilometrelik kumsalı temizlemek için de çalışmalar başlattıklarını belirtti. Sarımsaklı kumsalındaki çöplerin alınması için yeni bir ihale açtıklarını belirten Uğur, "Sarımsaklı'nın yanı sıra Balıkesir genelindeki tüm sahillerde tuvalet, soyunma odaları, duşlar ve büfeler en kısa zamanda faaliyete geçirilecek. Bunun için ihaleleri tamamladık. Yer tespitlerini yapıp sahillerimizi yaza hazırlayacağız" diye konuştu.

Yeni Asır 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181