Değirmenönü – Karapınar Köprüsü temeli atıldı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Değirmenönü ile Karapınar Mahallelerinin birbirine bağlanması için Deliçay üzerine yapılan köprünün temeli İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kağıt üzerindeki planlarda olan ve yıllardır bölge halkının gündeminde olan Değirmenönü – Karapınar Köprüsü’nün önümüzdeki ay sonu kullanıma açılacağını söyledi. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da yapamayacağı sözü vermeyen ve verdiği sözü de mutlaka yerine getiren bir gelenekten geldiklerini hatırlatarak, temeli atılan köprünün bölge halkı için hayırlı olmasını diledi.

Bursa’yı her alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla hava, deniz ve raylı sistem ulaşımının yanında yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarını da hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’dan gelen Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar Mahallelerini de köprü ile birbirine bağlıyor. İki mahallenin birbirine bağlanmasının yanında Erikli’deki 2. Caddeden Kaplıkaya’ya, Otosansit üzerinden de Kestel’e bağlanarak Ankara yolu için önemli bir alternatif güzergah olacak köprünün temeli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Cemalettin Kani Torun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

Bölgeye hizmet yağmuru
Değirmenönü – Karapınar Mahallelerinin birbirine bağlanması için köprü yapılmasının yıllardır konuşulduğunu, ancak kağıt üzerindeki planların bir türlü hayata geçirilemediğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir çok alanda olduğu gibi bu işin de kendilerine nasip olduğunu söyledi. Temeli atılan köprü ayaklarının yükseldiğini ve imalatların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, bağlantı yollarıyla birlikte 2 milyon TL’ye mal olacak köprünün önümüzdeki ay sonunda hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerinin bulunduğu bölgenin artık hizmetle buluşmaya başladığının altını çizen Başkan Altepe, “Değirmenönü Mahallemizdeki şantiye alanını, içinde spor tesisleri de olan ayrıcalıklı bir park olarak düzenliyoruz. Yine Karapınar Mahallesi’ne artık yakışmayan Et Balık tesislerini de kaldırıyoruz. Bursa Ticaret Borsası ile birlikte Badırga bölgesine modern bir et entegre tesisi yapacağız. Eski tesislerin bulunduğu alanı da vizyonel bir proje ile bölgeye kazandıracağız” dedi.
Temeli atılan köprünün sadece iki mahalleyi birbirine bağlamakla sınırlı kalmayacağını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu yol 30 metrelik yolun devamı olarak Kestel’e kadar uzanacak. Bir tarafta Kestel’e kadar uzanacak, diğer tarafta Otosansit üzerinden Erikli 2. Caddeden Mesken’e bağlanacak. Kaplıkaya üzerine yapılacak köprü için de ihaleye çıktık. İnşallah yakında imalatlar başlayacak. Yol üzerinde kalan binaları da kamulaştırma programına alıyoruz. Proje tamamlandığında Ankara yoluna alternatif olan önemli bir güzergah bu mahallelerimizden geçmiş olacak” diye konuştu.

İstikrarın kıymetini en iyi Bursa bilir
İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala da konuşmasına başlamadan önce töreni izlemek için alanda bulunan bütün çocukları kürsüye çağırdı. Konuşmasını çocukların arasından yapan Ala, Başkan Altepe’nin konuşmasında önemli bir hizmet listesi sunduğunu, bu hizmet iradesini ortaya koyan herkesi kutladı ve hizmetlerin bölge halkına hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin önemli bir karar arifesinde olduğunu dile getiren Ala, 1 Kasım’dan sonra Türkiye’nin önünde 4 altın yıl olduğunu vurguladı. Altın yılların kıymetini en iyi bilen kentlerin başında Bursa’nın geldiğini kaydeden Ala, “Ne zaman güven, istikrar ve üretim iklimi olursa Bursa bunu en iyi değerlendiren kentimiz oldu. Bunun için kişi başı milli geliri Türkiye ortalamasının üzerinde. Bunun için bazı ülkelerden fazla ihracat yapıyor. Bunun için 600 milyon liraya üretilen araçları 300 milyon liraya kendi üretiyor. Siz yetkiyi verince bize çalışmak düşer” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Değirmenönü Mahallesi’nin 30 bin, Karapınar Mahallesi’nin 10 bin nüfusu bulunduğunu hatırlatarak, yaklaşık 40 bin nüfusu doğrudan ilgilendiren önemli bir hizmeti hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ve Değirmenönü Mahalle Muhtarı Taner Çelik de bölgenin kaderini değiştirecek çalışma nedeniyle teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların ardından butona basın protokol üyeleri, Değirmenönü Karapınar köprüsünün temelini attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181