Derince'de 25 milyonluk arazi ihalesi Yelkent İnşaat'ın oldu!
Yelkent İnşaat firmanın sahibi, AK Parti İl Yöneticisi Engin Koyun, mülkiyeti 9 yıl önce alınan Derince Belediyesine ait olan Yenikent Mahallesindeki 24 bin 778 metrekarelik alanın satış ihalesi Derince Belediyesi Encümenince Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Muhammen bedelin 24 milyon 778 bin 580 TL olarak belirlendiği ihaleye Yelkent İnşaat ve Türköz İnşaat firmaları katıldı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un başkanlığında yapılan ihalede verilen en yüksek teklif 25 milyon TL + KDV ile Yelkent İnşaat firmasından geldi.

800 KONUTLUK ALAN
Yenikent Mahallesi bölesindeki yaklaşık 25 dönümlük arazi dün ihaleye çıkarıldı. İhalenin başkanlığını Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yaptı. 600-800 arasında konutun yapılabilecek büyüklükte olan alanın ihalesine iki firma teklif verdi. İhalede AKP Körfez eski İlçe Başkanı Engin Koyun'un firması Yelkent ve Türköz İnşaat kıyasıya yarıştı.

KOYUN'UN ŞİRKETİ KAZANDI
İhalede ilk olarak Yelkent İnşaat adına Adem Ceylan önce 24 milyon 800 bin artı KDV verdi. Daha sonra ise teklifi 24 milyon 810 bine yükselten ve son teklifi olduğunu söyleyen Türköz adına Hüseyin Öztürk'ün bu artışına, Yelkent adına Adem Ceylan 24 milyon 820 bin TL ile karşılık verdi. Bulut, Yelkent adına Adem Ceylan a sunduğu 24 milyon 820 bin TL'lik teklifi 25 milyona çıkarması için ısrarda bulundu. Israr üzerine Adem Ceylan, sunduğu 24 milyon 820 bin TL'lik teklifi 25 milyon artı KDV'ye çıkarttı ve ihale Yelkent'in oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN PLANLANIYORDU
Yine iki önceki dönem başkan olan Ali Haydar Bulut zamanında alınan arazi, önceki dönem belediye başkanlığı yapan Aziz Alemdar tarafından kentsel dönüşümde kullanılmak üzere planlanıyordu. Ancak arazi kentsel dönüşümde kullanılmadı ve arazinin sabşı yine ilk alıcısı olan Başkan Buluta nasip oldu.


Bizim Yaka Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181