Gaziantep'te metro hattı çalışmaları başlıyor!
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde en çok tıkanan kavşaklardan biri olan Mezarlık Kavşağı'nda Amerika'da çok fazla uygulanan tek nokta kavşak uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanırken, Yeşilvadi ve Beylerbeyi kavşaklarına da bu sene içinde başlanacağını bildirdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Beykent köprüsünü yeniden yapacaklarını dile getirerek, Havaalanı yolu, Yeşilvadi kesişiminde, Güneş Mahallesi, 10 nolu caddede de köprülü kavşak yapacaklarını aktardı.Ordu caddesine alternatif yol yaptıklarını, bu yolu açmak için 121 tane binayı yıktıklarını bildiren Şahin, "Özdemir Bey Caddesine kadar yeni bir yol hattı oluşturacağız. Bu proje buradaki trafiğe ilaç gibi olacak" dedi.

Şehir nüfusunun 2040 yılında 4.5 milyon olacağını ifade eden Şahin, "4.5 milyon için şimdiden ne yapmamız gerekiyor bunları planlıyoruz. Metro kararı çıktı en önemlisi bu. Metro ile ilgili bizim bütün verilerimiz Konya'nın üç katı. İstasyon, Maarif, Karataş ve yeni hastane arasında metro çalışacak. Yeraltına gireceğiz" diye konuştu.

MEZARLIK KAVŞAĞINA AMERİKAN MODELİ
Mezarlık Kavşağı’nda büyük bir sıkışma olduğunu, o sıkışmayı önlemek için bir revizyon projesi yaptıklarını ve onaylattıklarını anlatan Şahin, "En hızlı gireceğimiz işlerden bir tanesi Mezarlık Kavşağı. Amerika'da uygulanan kavşak sistemini ilk kez burada uygulayacağız. Mevcut köprümüz 30 metre genişliğinde, şimdi buna 30 metre sağ tarafa, 30 metre sol tarafa yaparak köprü geçişini 90 metreye çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

Şehrin en sıkışık noktasının Mezarlık Kavşağı olduğunu vurgulayan Şahin, burada Amerika'da uygulanan tek nokta kavşak uygulamasını yapacaklarını kaydetti."Zeugma Mozaik Müzesi'ne gidecek olan vatandaşların bu kavşaakta beklemeden direk döneceklerini ve karşıya geçebileceklerini aktaran Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:“İpekyolu'ndan gelip Zeugma Mozaik Müzesi’ne gitmek isteyen sürücüler trafik ışığında bekliyor. Bu sistemle beklemeden U dönüşüyle gidecekler. Aynı şekilde Küsget istikametinden gelen vatandaşlar U dönüşüyle yine doğu istikametine doğru dönebilecekler. Araç depolama alanları genişleyecek. Yapmış olduğumuz çalışmalara göre bu kavşak modeli orada park sorununu çözecek. İki faz eksilmiş olacak. Mezarlık Kavşağı bu sene başlayacak."

BEYLERLERİ VE YEŞİLVADİ KAVŞAK ÇALIŞMALARI BU SENE BAŞLIYOR
Kayaönünün de önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, "Kayaönü'ne geçişi sağlamamız lazım. Kayaönü Kavşağı ile ilgili biz çok alternatif çalıştık. Mevcut yaya üst geçidi sökülerek, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nı Karşıyaka, Kayaönü Mahallesi’ne bağlıyoruz. Araç geçişi artı yaya geçişi olarak projelendiriyoruz. Bu yıl içerisinde temelini atacağız" ifadelerini kullandı.

Kayaönü ve Yeşilvadi kavşaklarına bu sene başlanacağının müjdesini veren Şahin, "Ayrıca Beykent Köprüsü yeniden yapılacak. Havaalanı yolu, Yeşilvadi kesişiminde köprülü kavşak yapılacak. Güneş Mahallesi, 10 nolu Caddede köprülü kavşak projelendiriliyor" diye konuştu.

Değirmiçem'de kaldırım başlarındaki topukları, koçbaşı uygulamalarını elzem olmayan yerde kaldıracaklarını söyleyen Şahin, kadırım düzenlemesini vatandaşı etkilemeyecek şekilde tekrar yaptıklarının sözlerini ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181