Halkalı Kirazlı metro hattında ÇED süreci başladı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüd veProjeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü Halkalı Kirazlı metrosunun tanıtım dosyasını yayınladı. Habertürk'ün haberine göre; onay verilen projede ÇED süreci de başladı. 4 milyar 185 milyon TL değerindeki metro hattı Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar semtlerinden geçecek. İstanbul'un karayoluulaşımının yoğun biçimde görüldüğü bu bölgede metronun gelişiyle trafik de rahatlayacak. Planlanan Halkalı-Kirazlı metrosu, aktif olan M1B Aksaray-Otogar-Kirazlı hattının bir uzantısı olacak. Yeni uzatma hattı doğu-batı doğrultusunda konumlandırılıyor ve M1 Metro Hattı ve Marmaray ile bağlantı sağlanıyor.

Halkalı-Kirazlı metro hattının ana bağlantı noktaları şöyle olacak;
  • Kirazlı istasyonunda 2013 yılında hizmete alınan M3 Kirazlı-Metrokent-Olimpiyat Parkı metro hattı ile,
  • Mimar Sinan istasyonunda tasarım aşamasındaki Havalimanı
  • İkitelli metro hattı ile,
  • Halkalı istasyonunda düzenleme aşamasındaki Marmaray ile bağlantılı olacak.


HALKALI-KİRAZLI METRO HATTI GÜZERGAHI
Toplam 9 istasyondan oluşan Halkalı Kirazlı metro hattı güzergahı ise şöyle olacak;

1. Halkalı İstasyonu
2.Yarımburgaz İstasyonu
3.Toplu Konut İstasyonu
4.Hastane İstasyonu
5.Merkez İstasyonu
6.Fatih İstasyonu
7.Mimar Sinan İstasyonu
8.Malazgirt İstasyonu
9.Barbaros İstasyonu

9,7 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK
Halkalı Kirazlı metrosunda ÇED süreci sonrasında zemin etütleri yapılacak, mülkiyet işlemleri gerçekleştirilecek, uygulama projeleri yapılacak, tünel ve istasyon inşaatları yapılacak, güzergah elektrik işleri yapılacak, araç temini ve kontrol sürüşü sonrasında hat işletmeye alınacak. Yaklaşık 9,7 kilometre uzunluğunda tasarlanan Halkalı Kirazlı metrosu'ndaki 9 istasyondan 6'sı tamamen yer altında, 2'si kısmen yer altında, 1'i ise viyadük üzerinde inşa edilecek. Projenin inşaat aşamasında taşeronlarla anlaşılacak olmakla birlikte çalışacak personel sayısının toplam 250 olması öngörülürken projenin işletme aşamasında ise istasyonların her birinde ortalama 15 kişi çalışacağı düşünüldüğünde 9 istasyonda toplam 135 kişinin çalışması planlanıyor.

EnSonHaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181