Hatay projeleri ile büyülüyor!
Dünya genelinden 89 ülke ve 21.500 ziyaretçi, Türkiye'den ise 821 katılımcının boy gösterdiği MIPIM'de Hatay'ı birbirinden önemli 4 dev projeyle tanıtan Başkan Savaş, kentin 15 ilçesiyle refah seviyesini yükseltmeyi ve ulusal ile uluslararası yatırımlarla Ortadoğu'daki gelişmelerden kaynaklı kente dair oluşturulan olumsuz havayı bertaraf etmeyi amaçlıyor. Başkan Savaş'ın yatırım anlamında gelecek vadeden bir dünya şehri olarak ön plana taşıdığı Hatay, verimli toprakları, ulaşıma elverişli coğrafyası ve turizm cenneti olması gibi müthiş zenginlikleriyle fuara damga vuran şehirlerin başında yer alıyor.

Uluslararası yatırımcıları ve fonları Hatay'a çekmek için kentin ekonomik dinamizmini tüm dünya ile paylaşan Başkan Savaş, son olarak katıldığı tv kanallarında verdiği demeçlerde "Biz MIPIM'e çatışma ortamı içindeki Suriye değiliz, Hatay'ız, tüm ilçelerimizde farklı fonksiyonlarda gayrimenkul yatırım fırsatları var demek için gidiyoruz. Yatırımcı kriz ortamlarını sever. Müze heykeli, Aquapark, Teleferik ve 3. Derece sit alanı olmak üzere 4 proje ile bu önemli fuara katıldık. Hatay'a gösterilen büyük ilginin devam etmesi için misyon yüklendik. Bu yıl 19 kişi ile geldik ama önümüzdeki günlerde sayımızı ve projelerimiz arttıracağız. Kentsel dönüşüm başlangıcımız da var. İskenderun'da 5 yerde kentsel dönüşüm için çalışılıyor. Biz de kentler gecekondulaşma ile başlıyor. Tüme varmak için farklı noktalardan, kentsel dönüşüm konusunda tarihi dokuyu koruyarak onlarla birlikte yaşayabilecek özel projeler yapıyoruz. Yani yaşam merkezi olsun ama yanındaki tarihi kimlikle bütünleşsin istiyoruz ve buna uygun projeler yapıyoruz" dedi. Başkan Savaş, fuarın devam ettiği süre zarfında uluslararası gayrimenkul ve emlak gurularını Hatay'a fonlar aktarmaları için kenti yatırıma elverişli birbirinden önemli özellikleriyle cazip hale getirecek.

Yorum Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181