Isparta'dan TOKİ'ye karşılıksız arsa devri!
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın TOKİ'nin ve emekli ile konut ihtiyacı olanların önünü açtı.

Günaydın, hafta başında çıktığı televizyon programında Aliköy Ovası'ndaki hazine arazisi üzerinde emekliler için yapılması planlanan Sosyal Konut Projesi'ne destek olacağını açıklamıştı. Başkan Günaydın, programda "Binlerce emekli merak etmesin, ben bu projeyi destekleyeceğim", "Emeklilerimiz rahat olsun kilidin başı her zaman belediyedir. Belediye o kilidi açar" demişti.

Projenin önü açıldı
Başkan Günaydın, yaptığı bu açıklamanın ardından önemli bir adım daha atarak, konut alanı içerisinde kalan belediye şirketi ISBAŞ'a ait ruhsatlı maden ocağı sahasını TOKİ'ye devretme kararını imzaladı. Bu kararla birlikte ISBAŞ'ın ruhsatlı maden sahasına giren TOKİ projesinin sekteye uğramaması, projeye emeklilerin ve konut ihtiyacı olanların önü açılmış oldu. Başkan Günaydın konut sahibi olmak isteyen özellikle emekli vatandaşları düşündüklerini belirterek şöyle dedi:

'Vatandaşın umut kaynağı'
"TOKİ alanı içerisine giren ISBAŞ şirketimizin arazileri vardı. Bu arazileri vermediğimiz taktirde bu alan sınırlamasında, imarının geliştirilmesinde burası kilit alan oluyor. Bu konuyla ilgili uğraş vermeleri gerekiyordu. 'Biz bu uğraşı verdirmeyelim' dedik. Çünkü emeklilerimizin büyük umut kaynağı oluyor bu TOKİ. Bura daki arazimizi hiç kimse bir şey istemeden, demeden bu yerimizi terk ediyoruz veriyoruz. TOKİ alanında kalan yerimizi yönetim kurulu kararıyla biz bugünkü tarihle veriyoruz, bunun karşılığında bir şey almıyoruz. Bu arazinin konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum."

Hasan Özbek / Milliyet Akdeniz Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181