Ispartakule’deki binlerce ev sahibinin kâbusu oldu!
Banker Kastelli olarak tanınan ve 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlunun, iş adamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacaklarına karşılık açtığı dava sonucunda İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararı, Ispartakule’de yer alan bazı konutlarda alım-satımın önünü kesti. Avcılar’ın Tahtakale Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 60 parsel üzerine konulan tedbir, yalnızca boş arsa ve tarlaları değil bölgede son yıllarda inşa edilen markalı konut projelerini de etkiledi. Tedbir kararı bulunan projeler arasında MÜSİAD Yeni Hayat Evleri, Nissa İnşaat’ın O2 Residence, Zincir Yapı’nın Innovia Ispartakule, Hasanoğlu İnşaat’ın Banu Evleri ve Garanti Koza’nın Garanti Koza Ispartakule Evleri yer aldı.

Tapuda işlem yok
Ispartakule, son yıllarda İstanbul’un en çok gelişen bölgelerinden birisi oldu. Bu bölgede, önde gelen inşaat firmaları projelerini inşa edip, satışlarını tamamladı. Projelerin büyük bir çoğunluğunda yaşam da başladı. Ancak, müteahhitlerin de bu projelerden ev alanların da bilmediği bir gelişme yaşandı. Banker Kastelli’nin oğlu Süleyman Cemil Bahadır, Korkmaz Yiğit’in Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde yüzlerce dönüm arazisinin olduğunu, Yiğit’in söz konusu arazileri üçüncü kişiler aracılığı ile sattığını öne sürüp zararının tahsili için dava açtı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi de dava sonuçlanıncaya kadar satışı yapılan yüzlerce dönüm arazi üzerine tedbir konulmasını istedi.

60 parseli etkiledi
Bu karar, tedbir konulan 60 parselde, dava sonuçlanıp karar verilene kadar tapu devrini engelliyor. Yani, belirlenen parsellerde ev ya da arsa sahibi olanlar, tedbir kalkana kadar herhangi bir satış işlemi gerçekleştiremeyecek. Avcılar Tapu Dairesi yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, mahkeme kararında geçerli olan parsellerde şu anda herhangi bir işlem yapılamıyor. Tedbir kararı verilen parsellerde, markalı konut projelerinin yanı sıra boş arsalar ve tarlalar da yer alıyor. Tapu yetkilileri, belirlenen parsellerde işlem yapılabilmesi için yeni mahkeme kararını bekleyeceklerini, karar olmadan işlem yapılamayacağını söylüyor. 

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181