İstanbul'da alt yapı ve yol bakım çalışmaları gece yapılacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde, Avrupa ve Anadolu Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüklerince her iki yakada yürütülüyor.

4000 km. uzunluğundaki ana ulaşım yollarının rehabilite edildiği çalışmalarda araç sürüş konforunu artırmak amaçlanıyor. Bu kapsamda 2014-2015 kış sezonunun uzun sürmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yol üst yapısında bilhassa araç yollarında çukur, ondülasyon ve altyapı tranşelerinde meydana gelen bozulmalar nedeniyle asfalt onarımı, kısmi kaplama (yama) ve tam kaplama yapılacak yollar tespit edilerek asfalt yapım sezonunda yapılmak üzere programa alındı.

Asfalt kaplama mevsiminin başladığı 15 Mayıs itibariyle; 1.700.000 ton asfalt planlaması yapıldı ve bugüne kadar 1.125.000 ton asfalt kullandı. Bunun için; 33 Ad. Finişer, 11 Ad. Freze(asfalt kazıma makinesi) 18 Ad. Yükleyici, 150 Ad. Kamyon, 97 Ad. Silindir, 36 Ad. Asfalt Kesme Mak., 14 Ad. Yol Süpürge Aracı, 22 Ad. Asfalt Robotu kullanıldı.

Bu yıl (2015) yılı içerisinde İstanbul Geneli (Anadolu ve Avrupa Yakası) 4000 km. uzunluğunda ana ulaşım yol ağı için kullanılan asfalt ; 10 mt. genişliğinde 306 km. uzunluğa denk geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181