İstanbul'un 2016 yılı ulaşım bütçesi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hazırladığı 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda 2016 yılı bütçesi 16 milyar 100 milyon lira olarak belirlendi.

ULAŞIM 5.5 MİLYAR TL
Hazırlanan bütçede, 5 milyar 510 milyon 666 bin lirayla (yüzde 44,7) aslan payını ulaşım aldı. Müdürlük bazında harcama tutarlarına göre ise, Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü 1 milyar 790 milyon 282 bin lirayla (yüzde 14,52) en fazla paya sahip oldu.

İSTİKLAL CADDESİ’NE 15 MİLYON TL
Bütçede, Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesine 15 milyon lira, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi'ne 2016-2018 yılları arasında 100 milyon lira, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi İmar ve Ulaşım Yolları Projesine de 9 milyon lira ayrıldı.

MECİDİYEKÖY-ÇAMLICA ARASINA TELEFERİK
Yapılacak faaliyetler arasında, Dolmabahçe - Fulya Karayolu Tüneli, Fulya - Levazım Karayolu Tüneli, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaatı Projesi, Beykoz - Karlıtepe Arası ve Beykoz Çayırı - Hz. Yuşa Tepesi arası teleferik hattı ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca Teleferik Hattı yapımı projeleri de yer alıyor. Hazırlanan bütçe, İBB Meclisi'nde 12 Kasım Perşembe Günü görüşülecek ve oylamaya sunulacak. Kent için bu sene tasarlanan 630 adet proje var. 

ENSON

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181