Kahramanmaraş yenileniyor!
Kahramanmaraş Büyüksehir Belediyesi, Yedikuyular Mevkiinde, kayak merkezi çalışmalarına devam ediyor. Ahir Dağı'nın doğu kısmında 1850-2033 rakımları arasında yer alan bölgede proje için arazi tahsisleri yapıldı. Yedikuyular Kayak Merkezi yapılacak alanların tahsis işlemlerinin bittiğini dile getiren Başkan Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi Projesi'nin şehrin geleceği için önemli çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Vatandaşın plaj özlemi bitiyor
Kahramanmaraş'ta, hayata geçirilecek projeyle Ceyhan Nehri kıyısında yer alan 110 bin metrekare toplam alanı bulunan bölgenin 4 bin metrekarelik bölümü plaj gölet alanı haline getirilerek deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak. Toplam 3 bin 116 metrekare kapalı alana sahip olacak olan plajda 2 restoran, kafe, kayıkhane, cankurtaran, revir, bay-bayan giyinme, duş, gibi birimler bulunacak.

Kılavuzlu-Ceyhan göz kamaştıracak
Büyüksehir Belediyesi Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için uzun zamandır proje çalışmaları devam eden 'Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi' ile şehrin turizmine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Erkoç; "Ben iddia ediyorum, yapacağımız rekreasyon alanının dünyada eşi benzeri olmayacak. Projelerde son aşamasına geldik ve yakında düğmeye basacağız." diye konuştu.

Tenzile Erdoğan İHL ve yurt yolda
Kahramanmaraş Büyüksehir Belediyesi eğitim alanındaki 25 milyonluk yatırımlarına 24 derslikli Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyon yapımı devam ediyor. Tesisler bin 400 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilecek. Tesislerin hepsi engelli öğrencilerimizin de kullanabileceği şekilde tasarlandı. Lise binasının oturum alanı 846 metrekare olup toplam inşaat alanı 5 bin 076 metrekaredir. Eğitim yapısı bodrum+zemin+4 kattan oluşmaktadır. İçerisinde 24 derslik, kütüphane, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarı, resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, bir adet bilgisayar laboratuarı, beden eğitimi dersliği ve idari birimler bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayberli-Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde bir süre önce başlatılan, Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeşil alan ve sosyal dokuya uygun mimari projelerin hayata geçirildiği Kentsel Dönüşüm Projelerinin Kahramanmaraş'ın çehresini değiştireceğini kaydeden Büyüksehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, projeleri uygulamaya koyarken bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarını ve tamamlandığında kentin, yeni Türkiye'nin yeni şehri olacağını kaydetti. Erkoç, projenin ilk etapta afet riski altındaki Gayberli, Malik Ejder, Oruç reis ve Barbaros mahalleleri sınırları içinde 39 hektarlık bir alan için "Riskli Alan Talebi" ile başladığını 263,6 bin metrekare özel mülkiyet, 83,3 bin metrekare kamu mülkiyeti olmak üzere toplam 347 bin metrekarelik bir alanda yürütüldüğünü belirtti.

Eski görüntüler geride kaldı 
Projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü belirten Erkoç, "Burada gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışması aynı zamanda yeni Türkiye'de milletimize, halkımıza duyduğumuz saygının bir göstergesi. Kentsel dönüşüm alanında 410 binada yaklaşık 3 bin vatandaşımız yaşıyor. Uygulama yapılan 521 adet parselden 433 parselde vatandaşlarımız ile anlaşarak 100 milyon TL'lik kamulaştırma bedeli ödendi. Proje kapsamında 4 bin gayri sıhhi harabe evin yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Yusuflar dönüşüm projesi
Büyükşehir tarafından, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığı Yusuflar(Tekke) Mahallesi'nde 2014 yılı nüfus verilerine göre 7 bin kişi ikamet ediyor. Bölgede 24 hektarlık riskli alan üzerinde bin 788 adet bina bulunuyor. Yusuflar Mahallesi'nde oturan hiçbir vatandaşın haklarını zayi etmeyeceklerini belirten Başkan Erkoç; "Tekke Mahallesi'nde gayri sıhhi konutlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızı modern konutlara kavuşturacağız." ifadelerini kullandı. 

Yenişafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181