Karacabey'den afetlere hazırlık!

Karacabey Belediyesi ve Bursa Afet ve Acil Durum Yönetimi (afad) İl Müdürlüğü’nce ortaklaşa hazırlanan “Afet Müdahale Planı”nın birinci ayağı olan istişare toplantısı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetmeliği ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) esas alınarak yürütülen “Bursa Afet Müdahale Planı” hazırlık çalışmalarına Karacabey Belediyesi’nde start verildi. Toplantıya Başkan Ali Özkan, Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Afad İl Müdürü İbrahim Tarı ve yetkililer katıldı. Afet ve acil durumlara müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait roller ve sorumluluklar ile afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri belirlenecek.

Toplantıda, bir afet yaşanması halinde acil durum müdahale planında Karacabey’in merkezi ve çevresini de kapsayacak şekilde konteyner kentler, çadır kentler, depo alanları ve toplanma merkezlerinin mekânları hakkındaki konular istişare edildi. Planın valilikçe onaylanmasının ardından muhtemel bir afet durumunda hem yetkililerin, hem vatandaşların yapmaları gerekenler basın yoluyla duyurulacak. 

KENT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181