Kartal, İstanbul'un konut merkezi olacak
Özellikle Sabiha Gökçen’e yakınlık, E-5 ve TEM’i aynı anda kullanabilme olanağının yanında şimdi de İzmit Körfez Geçişi’nin Kartal aksını daha cazip hale getirdiğini belirten DAP Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şimdilerde tüm enerjisini Kartal’a ve ilçenin sahil kısmında hayata geçirilecek olan İstanbul Marina projesine ayırdığını söyledi. Kartal’ın, önümüzdeki yıllarda İstanbul’un ana merkezi olacağını üzerine basa basa vurgulayan Yılmaz “Hem tüketici hem de üretici talebi buraya yoğunlaştı” dedi. Yılmaz “Kartal bölgesinde bugün 60 civarında inşaat şirketi, çeşitli büyüklüklerde projeler yürütüyor. Kartal Platformu’na dahil 5 şirketin yürüyen projelerinin büyüklüğü 2 milyar doları aşıyor. Mevcut projelerimizdeki çalışan sayısı ise 6 bini buluyor” dedi.

DAP Yapı olarak Kartal’da ilk konut projesini satmaya başladığı dönemde metrekare fiyatının 1.800 lira civarlarında olduğunu anlatan Yılmaz “Biz ise projede 4 ila 7 bin lira arasında bir fiyatla satışa çıktık. Sektördeki birçok arkadaş bana, ‘deli misin, bu fiyata Kartal’da satış mümkün değil’ dediler. İlk projemizi başarıyla sattık. Şimdi ise bir projemizde en yüksek metrekare fiyatı olarak 16 bin liradan bile satış yaptığımız oldu” dedi. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes de “Körfez Geçiş Köprüsü gibi altyapı projeleri, Kartal’ı daha da öne çıkaracak. Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova, Bursa ve Balıkesir’i İstanbul’a iyice yakınlaştıracak. Kartal’da ikamet edip, Bursa’ya işe gitmek bile mümkün olacak. Bir süre sonra aylık geliri 50-60 bin lira olan aileler bile Ataşehir’den, Bağdat Caddesi’nden ev alamayacak” diye konuştu.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181