Kocaeli'de 33 bin kişilik stadyum Haziran'da açılıyor!
AK Parti İl Başkan Şemsettin Ceyhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ ortaklığında inşası devam eden Kocaeli Stadyumu'nu önceki gün yerinde inceledi. 89 bin metrekare alan içerisinde 33 bin kişi ve bin 700 araç kapasiteli dev proje hakkında bilgi alan Ceyhan'a gezi sırasında; AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kollan Başkam Emre Kahraman, İzmit İlçe Başkam Ali Korkmaz ile il yönetiminden birçok isim eşlik etti. Stadyumun son durumu hakkında kafileye bilgi veren Kocaeli Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, yapımı süren stadyumu Ramazan Bayramı'ndan somaya yetiştirmek için yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi.

Haziran'da hizmette!

İnşaatı devam eden stadyum hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, "Kocaeli gençliğine vermiş olduğunuz bu destekten dolayı teşekkür ederim. Kocaeli'de hükümetimizin ve devletimizin son 4 yılda yapmış olduğu yatınm miktan yaklaşık 240 milyon TL civarındadır. Bu 240 milyon TL'nin içerisinde 22 tane farklı yatırım vardır. Bunların en büyüklerinden birisi de şu anda önünde durduğumuz 33 bin Idşüik Kocaeli Stadyumu'dur. Kocaeli Stadyumu yaklaşık 120 milyon TL bedeli olan bir inşaattır. Ülkemizde dünya ve Avrupa şampiyonalarının yapılacağı 8 stadyumdan biridir. Resmi kapasitesiyle 33 bin kişilik koltuğa sahiptir. Türkiye'nin en yeşil stadyumlarından bir tanesidir, içerisinde bin 730 araçlık kapalı otoparkıyla birlikte çevresinde aşağı yukarı 4 bine yalan ağaçlandırılacak bir mekan söz konusudur. İnşaatınız şu anda yüzde 75 seviyesindedir. Haziran ayı itibariyle tamamlanarak Türk sporunun hizmetine sunulması planlanıyor" dedi.

Büyük bir avantajımız var

Projenin sadece Kocaeli için değil tüm Türkiye için önemli olduğunu savunan Cintimar, "Stadyumun içerisinde birçok organizasyon yapılabilecek bir durum söz konusudur. Konserler, sosyo-kültürel faaliyetler bunun yanı sıra da yine Türk Milli Talomı'nm futbol müsabakalarının oynanabileceği standartlara sahiptir. Yapılmasının asıl sebeplerinden biri de budur. Bizim burada büyük birvantajımız var. İstanbul'a yakın olması, hem hızlı tren hem deniz hem karayolu ulaşımı konusunda önemli bir noktada yer alıyor. Bunun dışında da 22 tane farklı tesisimiz bulunmaktadır. Gençlik merkezleri, spor salonları, açık sahalar, farklı branşların yer aldığı çok amaçlı salonlar da bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Yüzde 701 tamamlandı
Cintimar'ın ardından proje hakkında fikirlerini beyan eden AK Parti Başkan Şemsettin Ceyhan ise, "Bugün bizler de sayın mületvekilimiz Mehmet Akif Yılmaz, il yönetimimizdeki arkadaşlarımız ve ilçe başkanımızla beraber geldik. Gayemiz hem otobandan geçerken uzaktan uzağa temellerini gördüğümüz, şimdi de yavaş yavaş kabaca yüzde 60-70 seviyesine gelen stadımızı hem bugün yönetimimizle beraber gelelim hem firmamıza moral verelim hem de kentimize yazın katacak olduğumuz güzel bir stadımızı da yerinde görelim dedik. Tabi AK Parti olarak da seçimin öncesi ve sonrası çahşmalanmız devam ediyor. Hükümetimizin devlet etiyle yapmış olduğu yatırımlar hızh bir şeküde yükselip nihayete ererken bir yandan da Büyükşehir ve belediyelerimizin çalışmaları da aynı şekilde devam ediyor. Ana gayemiz Kocaeli halkına daha güzel, daha tesisleşmiş, daha faydak hizmetler alabüeceği güzel bir kent yapmak" ifadelerine yer verdi.

Gururunu yaşıyoruz
Son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Biz de AK Parti ü yönetimimizle birlikte 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' sloganının en müşahhas eseri olan güzel nadide eserinin önünde İnşallah incelemelerde bulunmak üzere buraya geldik. İl müdürümüz burada bizlere bilgileri aktardı. İnşallah haziranda Kocaeli'miz yeni, güzel, büyük bir spor tesisine kavuşacak. Büyükşehir 'imize yönelik hizmet vereceğimiz yeni bir alana kavuşuyoruz. Allah buna vesile olanlardan razı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere değerli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, AK Parti kadroları şu anda Türkiye'nin dört bir yanında bu tür hizmetleri üretmenin heyecanını yaşıyor. Bir, iki hafta önce Kocaeli iki barajın temelini attik. Seçimden sonra da vadettiğimiz projelerin yüzde 66'sını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bunun onurunu gururunu yaşıyoruz" dedi. 

Marmara Gebze

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181