Kocaeli Stadyumuna pişmaniye tasarımı!
Alikahya Bölgesi'nde 89 bin metrekare alan üzerine yapılan stadyumun 33 bin kişilik olacağı ve bin 700 araçlık otopak alanı da yapıldığı bildirildi. Ayrıca 8 katlı yapılan stadyumun 9.5 büyüklüğünde depreme dayanıklı olacağı belirtildi.

Kocaeli Stadyumu İzmit'in Alikahya Bölgesi'nde yapılmaya devam ediyor. İnşaatı devam eden 33 bin kişilik stadyum, toplamda 89 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Stadyumun bir an önce bitmesi için çalışmalar hızlandı.

BİTİNCE PİŞMANİYE GİBİ OLACAK
Stadyumn inşaatını gezen Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, gelişmelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. "Bakanlığımız yapmış olduğu stadyumlarda bölgenin yöresel figürlerini kullanmaktadır. Bunun farklı örnekleri de vardır. Bizim ilimizde de stadyumumuzun dış kaplaması pişmaniye şeklinde olacaktır. İzmitimizin ulusal ve uluslararası arenada en fazla tanınan ürünü pişmaniyesidir"

"Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan 33 bin kişilik stadyum inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Şu an itibariyle çelik çatı yapılmaya başlandı. Toplamda 89 bin metrekare alana sahip olan bu stadyumumuz yaklaşık 40 bin metrekaresi inşaat alanıdır. Stadyum tamamlandığında çevresinde yaklaşık 10 bine yakın ağaç olacak. Türkiye'de yapılan stadyumlar içersinde en yeşil stadyumlardan bir tanesi olacaktır. "

DEPREME DAYANIKLI
Deprem kuşağı bölgesinde bulunan Kocaeli'ne depreme dayanıklı bir stadyum kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Cintimar, "Kocaeli'ndeki en sağlam zeminlerden biri bu bölge olduğu için bu stadyum buraya düşünüldü. Stadyumumuz yaklaşık 9.5 şiddeti depreme dayanıklı. 8 katlı olacak stadyumumuz. 5 katı zeminin üzerinde olacak. 33 bin kişilik ve 50 loca ile uluslararası bütün standartlara uygun Fifa standartlarına uygun gerçekleştirilen bir stadyumdur. Bin 700 adet araç alacak kapalı otoparkı mevcut. Hem otoban ve hem de D-100 Karayolundan stadyumumuza ulaşım rahat bir şekilde olacaktır. Planlamalar tamamlandı" diye konuştu. 

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181