Köprü Yalova'yı lojistik açıdan önemli kılıyor!
Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapılması planlanan asma köprü, Avrupa'nın en büyüğü olma yolunda ilerliyor.

"AVRUPA'NIN 2.'İNCİ EN BÜYÜK KÖPRÜSÜ"
İzmit Körfez Geçiş köprüsü ile ilgili açıklama yapan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, "Körfez Geçiş Köprüsü büyük bir katkı yapacak şehrimize. Bu köprü dünyanın 4. Avrupa'nın 2. büyük köprüsü. Köprüye otoyol bağlantıları da devam ediyor. Köprü yapımı bitince üçüncü bir İstanbul yakası olacak. Yalova'da otoyolun geçeceği bölgeler İstanbul sanayicileri tarafında şimdiden kapılmış durumda. Burayı lojistik anlamda önemli görüyorlar" dedi.

"YABANCIYA KONUT SATIŞINDA ARTIŞ VAR"
Becan Yalova'daki gayrimenkul sektörüne de değinerek, "Bundan 20-30 yıl önce Yalova'da gayrimenkul sektörü sadece villadan oluşan yazlık bir yer olarak algılanırdı . Kaloriferli ev bile bulunmazdı. İnsanlar buraya sadece yazın gelirlerdi. Fakat yıllar geçtikçe bu döngü değişti . Artık Yalova farklı bir yönde görüşmeye başladı. Yalova Arap turistler için önceden de termal santralleri ve doğası nedeniyle hep tercih ettikleri bir yerdi. Bundan dolayı Arap dünyasının Yalova'ya bir sevgisi var. Bu bir ara kayboldu ancak son 2-3 yıldır bu tekrar başladı. Hatta burada Dubai Belediye Başkanları'nın evleri bile var. Suudi Arabistan, Irak ve İran'dan gelen var. Yalova'ya baktığımız zaman il, yabancıya mülk satış oranında bir hayli önde. Bunun da Yalova'nın ekonomisine ciddi katkı sağladığı söylenebilir. Son 6 yılda 10 katın üzerinde yabancıya konut satışında bir artış var. 2015 yılına baktığımızda önceki yıldan 100 tane daha artarak 291 adet eve ulaşmış yabancı konut alımı" dedi.

Kanal A Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181