Marmara'nın en büyük Afet Koordinasyon Merkezi!

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da yaptırdığı afet koordinasyon merkezi hızla yükseliyor. Marmara Bölgesi’nin en büyüğü olarak gösterilen afet koordinasyon merkezinde sürdürülen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ve dünyada gerçekleşecek muhtemel afetlere ilk müdahale ve desteğin yine yapılan merkez aracılığıyla Bursa’dan yapılacağını söyledi.

Başkan Altepe, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ile birlikte 4 bin 200 metrekarelik alanda devam eden inşaat çalışmalarını inceledi. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanı başında bulunan merkez hakkında Kaptan’dan bilgiler alan Başkan Altepe, “Bu merkezdeki depolama alanında toplanan yardımlar bütün felaket bölgelerine ulaştırılacak. Merkez Bursa’mıza değer katacak” dedi.

İHH’nın sürekli Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle irtibatlı çalışmalar yaptığını, dünyanın neresinde bir mazlum ve sıkıntı varsa İHH’nın oraya koştuğunu belirten Başkan Altepe, “İHH, Marmara bölgesindeki merkezi Bursa’ya kuruyor. DOSAB’dan tahsis edilen 4 bin 200 metrekarelik arsaya yapılan bu tesis tam bir koordinasyon merkezi olacak. Bu merkez her türlü eğitimin verildiği, dünyaya Bursa’ya ve çevre illerimizde her türlü desteği sağlayacak çalışmalar ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Bunlar Bursa´dan yönetilmiş olacak. Bu merkezdeki depolama alanında toplanan yardımlar felaket bölgelerine ulaştırılacak” diye konuştu.

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise, "Türkiye´de 1999 Marmara depreminden sonra devlet ve sivil toplum kuruluşları depreme daha hazır hale geldi. İHH 140 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş. Bu yaptığımız faaliyetlerin içerisinde Marmara bölgesi depreme karşı öncelikli bir bölge. İstanbul’a daha yakın ulaşım için Bursa’yı düşündük. Merkezde eğitim salonlarından konferans salonlarına, misafirhaneden afet koordinasyon edilebilecek odalarına ve bin kişiye yemek çıkabilecek yemekhane mevcut. Binada acil durumda kullanabileceğimiz malzemelerin bulunduğu bir depo da var” şeklinde konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181