Ordu Avrupa'ya da açılıyor!
Fransa’nın Cannes kentinde her yıl düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı, bu sene Türkiye’den şirketlerin yanı sıra pek çok Belediyeye de ev sahipliği yapacak. Belediyeler de aynen şirketler gibi projelerini sergileyip, finansman için yatırımcı arayacaklar.

Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu sene MIPIM’de projelerini sergilecek belediyelerden bir tanesi. 4 büyük projeyle fuara katılmayı planlayan Ordu Belediyesi, burada yaklaşık 2 milyar TL değerinde projeyi yabancı yatırımcıyla buluşturacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "MIPIM’e 320 milyon TL’lik havalimanımız, 300-400 milyon dolar yatırım bedelli Ünye Limanı, 50 milyon TL’lik Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ve120 milyon TL’lik Melet Irmağı projelerimizle katılıyoruz. Hedefimiz Ordu’ya yabancı yatırımcı çekmek. Şimdiden 22 Avrupalı yatırımcı grubuyla Cannes’de görüşmeler gerçekleştirmek üzere sözleştik" değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL’LA YARIŞIYOR
Belediye Başkanı Yılmaz, Avrupa’nın ve Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanın Ordu’da yer aldığını hatırlatarak, "Havalimanının açılışıyla birlikte kent Arap yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Fiyatlar 1’e 10 arttı. Sahilde metrekare fiyatlarımız İstanbul’la yarışıyor. Rakamlar 10 bin TL’nin üzerine çıktı. Araplardan talep çok ancak arz yok. Bu yüzden belediye olarak önümüzdeki günlerde arazi üretmek için çalışmalara başlayacağız" diye de devam etti.

Lükse değil, doğallığa geliyorlar
Havalimanının açılmasıyla şehirdeki turist oranının önemli ölçüde artığını vurgulayan Yılmaz, "Şu anda yataklarımızın yüzde 99’u dolu. 5 yıldızlı oteller, yeni yatırımlar şehrimize geliyor” diye konuştu. Arapların Ordu’daki doğal ortamı sevdiğini anlatan Yılmaz, “Araplar bize 5 yıldızlı otel odası göstermeyin, bahçesinde horozların gezdiği doğal ortam arıyoruz diyorlar. Bu anlamda da çok avantajlıyız" dedi.

Çikolata parkı geliyor
Yılık 300 bin tonla Türkiye fındık üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Ordu, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı. Çikolata sektörünün de geliştiği şehirde Belçika’daki Çikolata Park’larının bir benzeri planlanıyor.

Hedef 2 milyon turist
Yayla turizmi, kış turizmi, eko turizm ve alternatif turizm faaliyetlerin geliştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Yılmaz, "Hedefimiz yılda 2 milyon turist" değerlendirmesinde bulundu.  

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181