Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 59'u tamamlandı!
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa-İzmir arasında yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneline ilişkin bilgi verdi. 4 bin 70 metre uzunluğundaki tünelin yüzde 59'unun tamamlandığını belirten Özdağ, her iki taraftan 24 saat esasına çalıştıkları tünelin 2017 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

300 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
Özdağ, İzmir- Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan tünelin toplamda 300 milyon TL'ye mal olacağını belirterek, "Sabuncubeli Tüneli inşaatı 2011 yılında yap-işlet-devret modeli ile ihale edildi. İhaleyi alan Koçoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iflas etmesi sonucunda ihale 2015 yılında fesih edildi. Söz konusu tünel 26 Mayıs 2015 tarihinde yeniden ihale edilerek 22 Haziran 2015 tarihinde ihaleyi alan Kalyon İnşaat ile imzalanan sözleşme ile tekrar başladı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Kalyon İnşaat yetkililerinden aldığım bilgiye göre tünelin sağ tüpünde 2 bin 480 metre, sol tüpünde ise 2 bin 217 metre kazı ve destekleme yapıldı" dedi.

1 BUÇUK YIL SONRA HİZMETE AÇILACAK
Manisa ve İzmir tarafından 24 esasına göre çalışma yaptıklarını belirterek, her iki taraftan da günde 8 metre ilerleme kaydettiklerini belirten Özdağ, "Sabuncubeli, Manisa-İzmir arasında yıllardır özlemini çekmiş olduğumuz bir tünel. Ta mamlandığında, 4 bin 70 metre olacak tünel, şerit geliş iki şerit gidiş şeklinde olacak ve Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Tünelin 2017 yılının sonuna kadar tamamlanıp, hizmete açılması için 4 makine ile 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Şuanda tünelin yüzde 59'u tamamlandı. Önümüzde 1 buçuk yıl var. Bu süre içerisinde tüneli tamamlayarak 2017 sonunda hizmete açacağız" dedi.

Ersan ERDOĞAN/Manisa Manşet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181