Sur' da toplu konut yapılamaz!
Başbakanlık  Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi dokunun korunması için çalışma yapılacağını belirterek, "Sur bölgesinde TOKİ'nin asla bir toplu konut bölgesi yoktur. Yapılan, tarihi dokunun ihyasıdır" dedi.

En fazla iki katlı
Sur içinin sit alanı olduğuna dikkati çeken Turan, tarihi dokunun korunması için Sur'a toplu konut yapılamayacağını belirtti. TOKİ Başkanı Turan, açıklamasında şunları kaydetti: "Sur'da asla toplu konut yapılamaz, yapılmayacak.Koruma amaçlı hazırlanan plan, tarihi dokuyu koruyacak, canladıracak bir ve iki katlı binalardan oluşacak. Bu çalışmayı Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları birlikte yürütüyor. Biz bölgede ihtiyaç olduğu takdirde görev alacağız." 

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181