Suriyeli tekstilcilerin merkezi Bursa oldu!
Dünya gazetesinde yer alan habere göre Bursa Vişne Bölgesi’nde 10 toptancının bulunduğu da iddialar arasında. Diğer yandan Bursa’da Suriyeliler arasında bakkal, fırın, lokanta açanlar; marangozluk ve mobilyacılık ile ayakkabı imalatçılığı yapanlar da var. Ancak bunlarla ilgili de hiçbir resmi kayıt yok.

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 2015 Haziran ayı itibariyle, Bursa ilinde 13 Suriye sermayeli firma bulunuyor. Söz konusu şirketlerin 6’sı imalat sanayi, 2’si inşaat, 5’i ise toptan ve perakende ticaret sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Sektör temsilcileri ise kayıtdışı faaliyet gösteren Suriyeli firmaların rakamca çokluğuna dikkati çekiyor. İddialara göre, Bursa’da Suriyeliler ağırlıklı olarak tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteriyor. Kentte Suriyelilere ait fason atölye sayısı 100 civarında. Son 1.5 yılda kayıt yaptıranların sayısı ise sadece 10. Bu işletmeler konfeksiyon, tekstil ve dokuma alanında faaliyet gösteriyor. BEKSİAD Sosyal İşler Komisyon Başkanı Adem Çolak, Bursa’da toplam 100 bini aşkın Suriyeli olduğunu söyleyerek, “Tekstil atölyesi açanlar Suriye’deki pazarlarını olduğu gibi buraya taşıdılar. Ağırlıklı Libya, Cezayir, Tunus, Fas gibi Arap ülkelerine ihracat yapıyorlar. Rusya ve Ukrayna tarafına daha çok kaçak çalışılıyor” dedi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak da “Büyük çoğunluğu Suriye’ye dönmeyecek gibi görünüyor” şeklinde konuşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181