Tarsus'ta projeler konuşuldu
Yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Şevket Can, yol haritalarının belli olduğunu söyledi. Başkan Can, 'Tarsus Belediyesi olarak bizlerin yol haritası belli oldu. Bazı projelerimize inşallah, 2016 yılı içerisinde temel atmalar başlayacak, hedef koyduğumuz projelerimizi birer birer uygulayacağız. Hedefimiz 3 yıl içerisinde Tarsus'umuza 300 milyon TL'lik yatırımın gelmesini sağlamak. Tabi bu 300 milyon TL'lik yatırımı Tarsus Belediyesinin öz kaynaklarıyla yapmamız mümkün değil. Belli bir oran bütçemizden, belli bir oranda siz değerli müteahhitlerimizin bütçesinden kentsel dönüşüm veya yatırım yapılarak şehrimize hizmetleri yapmayı hedefliyoruz. Netice itibariyle geçen hafta 300 milyonun 11 milyonu gitti. 11 milyon TL'lik yaklaşık maliyeti olan Ergenekon Mahallesi'ndeki Pazar yeri, yüzme havuzu, saunası, buhar odası, masaj odası ve üstü düğün salonu projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Bu ihaleyi yap-işletdevret modeliyle hayata geçiriyoruz. Mart ayı içerisinde temelini atacağız" dedi.

2016'DA 6 CAMİ YAPACAĞIZ
2016 yılında 6 tane cami projelerini olduğunu kaydeden Başkan Can, "Bunların yerlerini tespit ettik. Altyapı çalışmalarını çözmeye başladık. Çözdükten sonra uygulamaya başlayacağız. 21 Mart'ta Kemalpaşa Mahallesi projemiz hazır. Bunun ihale tarihi belli oldu. Ayrıyeten önümüzdeki ay içerisinde Vuslat Düğün Salonunun olduğu bölgeyi yıkmaya başlıyoruz. Vuslat Meydan projemizin keşif aşaması önümüzdeki hafta bitiyor. Nisan ayı içerisinde de ihalesini yapıp, yılsonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Berdan Nehri projemizle ilgili avam projemiz hazır, keşif aşamasına geçildi. Birinci etap Jüstinyen köprüsü ile D-400 Karayolu arası ile ilgili çalışmamızı bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Mevcut Gösteri Merkezinin olduğu yerlerle ilgili otel çalışmamız devam ediyor. İlerleyen günlerde bu projemiz netleştiği zamanda ihaleye çıkacağız. Taziye evi projelerimiz devam edecek. Pazar yeri projelerimiz imarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Girne mahallesinde parkı pazar yerine çevirme gibi bazı projelerimiz devam ediyor. Pazar yeri çatılarıyla ilgili de 2.5 megavvatlık güneş enerjisi lisansı aldık. 1 megavvatt içinde çalışmamız devam ediyor. 3.5 megavvatt olduktan sonra, Pazar yeri çatılarında Tarsus Belediyesi olarak elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Arena ile ilgili avam projemiz Kırklarsırtı Mahallesi'nde başladı" seklinde konuştu.

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini altını çizen Başkan Can, "Duatepe Mahallemizin imarla ilgili altyapı çalışmalarını hazırladık. Belli bir noktaya geldik. Bu projenin tanıtımını yapacak olan arkadaşlar size sunum yapacaklar. Burayı bir bütün olarak ele almalıyız. Yeni Mahallesi'ndeki gibi değil, bir müteahhitle yol almayı düşünüyoruz. Yol alırken de, birden fazla istekli çıktığı takdirde, vatandaşımızın lehine teklifte bulunan müteahhitle çalışmayı düşünüyoruz. Yeni Mahalle ilgili burada ilgilenen arkadaşlarımız var. Tarsus'taki bütün müteahhitleri toplamamızdaki gaye, birincisi Duatepe mahallemizdeki projeyi sizlerle paylaşmak, ikincisi Yenimahalle ile ilgili prensiplerimizi sizlere anlatmaktır. Tabi ki sizlerin de dilek ve temennileri varsa dinleyeceğiz. Tarsus'umuzda yaşayan bütün insanlarımızın mutluluğu, hemşerilerimizin mağdur olmaması ve sizlerin kanalıyla rahat ve güvenilir evlerde oturmasıdır. Biz Tarsus Belediyesi olarak bütün müteahhitlere eşit mesafedeyiz. Hiçbirinizi birbirinizden ayırt etmeden, hakkaniyeti uygulamak, çıkmaza sokmamak, sizlerin de sıkıntıları varsa dinlemek adına toplandık. Katılımızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Başkan Çan'ın konuşmasından sonra, mimarlar kentsel dönüşümle ilgili yaptıkları çalışmaları sinevizyonla tanıtımını vaptı. 

Haberci Mersin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181