Tekirdağ Süleymanpaşa'da İmar Kanuna aykırı 51 yapı tespit edildi!
1 Ocak 2016 tarihinden 1 Mayıs 2016 tarihine kadar yapılan İmar denetimleri sonucu, 51 adet İmar Kanuna aykırı yapı tespit eden Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri kişiler haklarında yasal işlem başlattı.

Süleymanpaşa ilçe sınırlarında her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Süleymanpaşa Belediyesi İmar ve Çevre Denetim ekipleri, kaçak yapılara anında müdahale ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin tespiti ya da vatandaştan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, kaçak yapılar hakkında aynı gün işlem yapılıyor.

3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi (ruhsata tabi olduğu halde ruhsatsız olarak yapılan yapı ve eklentileri kapsar) ve 775 sayılı gecekondu kanununa göre(imar ve yapı işlerini düzenleyen mevzuata ve genel hükümlere bağlı kalınmaksızın, kendisine ait olmayan arazi veya arsalar üzerinde, sahibinin rızası alınmadan izinsiz yapılan yapıları kapsar) maddeleri gereğince yapı sahiplerine yapılan tebligatlar sonrası, Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenen yerler verilen sürenin ardından imardan men edilebiliyor.

Anayurt Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181