Trabzon Meydan Parkı'na 'İdeal Kent' ödülü verildi!
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü'nde başladı. Kongre kapsamında ülke genelinde 111 belediyenin eserleriyle yarıştığı, İdeal Kent Ödülleri sahiplerini buldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 'Kent Meydanında Bulunan Tarihi İskenderpaşa Camisi Avlusunun Canlandırılması ve Tescilli Belediye Binalarının Yeniden İşlevlendirilmesi' projesiyle (Meydan Parkı 2. Etap Kentsel Yenileme Projesi) ödüle layık görüldü.

KONGREYE EV SAHİPLİĞİ

Dün düzenlenen törenle İdeal Kent Ödülü'nü, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nm elinden teslim alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilki Eskişehir'de düzenlenen kongreye Trabzon olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

İDEAL KENT ÖDÜLLERİ

İdeal Kent Ödülleri, II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, kentin gelecekte büyümesini çok boyutlu hesaplayan planlama çalışmalarını, kentsel ve mimari dokunun korunmasını, insanı merkeze alan kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek amacıyla verildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenlenen törenle İdeal Kent Ödülü'nü teslim alırken, Arsin Belediyesi de "Katılımcı ve Sosyal Belediyecilik' çalışmalarıyla ödüllendirildi.

Restorasyon şehri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Meydan Parkı 2. Etap kentsel Yenileme Projesi kapsamında, alanda bulunan tarihi yapılar olan İskenderpaşa Cami ve eski belediye binasının eklentileri yıkılırken, restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. Proje kapsamında bir başka tarihi yapı olan eski Mola Oteli de restorasyona tabi tutuluyor. Ayrıca alanda son derece modern bir görüntüye sahip olan şadırvan inşa ediliyor. Şadırvana, yürüyen merdivenlerle inilip-çıkılacağı proje kapsamında yer alacak sosyal alanların yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da inşa ediliyor.

Karadeniz Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181