Türkiye'nin en büyük parkı Yeşil Vadi açıldı!
Kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çılgın diye nitelendirilen Türkiye'nin en büyük parkı Yeşil vadi park projesi ve diğer sosyal projelerini Habertürk Gazetesi Güneyli Temsilcisi Aliye Gültekin ile paylaştı. 1 milyon 700 bin metrekare ile Türkiye'nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Yeşil vadi parkının hem kendilerini hem de vatandaşları heyecanlandırdığını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bu park hem Türkiye'nin en büyük parkı hem de içeriğiyle Şahinbey'imizin farkını ortaya koyan bir parktır" dedi.

BÜYÜK İCRAATLAR

Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hem Şahinbey İlçesine hem de gençliğe önemli yatırımlar yaparak yeniliklere imza atmaya devam eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana yeşile ve gençliğe verdiği önemi yaptığı icraatlarla ortaya koydu. 1.700.000 m2'lik alan üzerine kurulan Türkiye'nin en büyük parkı yeşil vadi parkı ile gençlere ve yeşile önem veriyor. 7'den 77'ye herkesin kendisiyle ilgili aktiviteleri bulabileceği yeşil vadi parkı, sıradan parkların dışında bünyesinde birçok farklı oyun grupları, sportif aktivitelerinin yapılabileceği alanlar, biyolojik göletler ve ses çıkarıp hareket edebilen dinozorlar bulunduruyor. Başkan Tahmazoğlu, 'Beni heyecanlandıran büyük bir projelerimizden biri' dediği yeşil vadi ile ilgili şunları kaydetti "Bu park hem Türkiye'nin en büyük parkı hem de içeriğiyle Şahinbey'imizin farkını ortaya koyan bir parktır. Yeşil alan anlamında da Şahinbey ilçemize çok ciddi katkılar sağlıyor. Burası sadece bir park olarak nitelendirilmemelidir aynı zamanda büyük bir aktivasyon merkezidir. Spordan tutunda, buz paten pistine, yüzmeden tutunda macera parkuru olan adrenalin merkezine kadar her şey mevcuttur. Yani burada isteyen istediği aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Dolu dolu bir park olarak tam bir yaşam merkezi niteliğindedir. Hem bizi hem de vatandaşlarımızı gerçekten heyecanlandırıyor."

Tahmazoğlu, projeyle ilgili şöyle devam etti: "Bunu tamamlamak bizim için çok önemliydi. Kısa bir süre içerisinde kamulaştırma işlemlerini yaparak en iyi şekilde projemizi uygulamaya başladık. Sadece parkı yapmak yetmiyor çevre düzenlemesi kapsamında ulaşım yollarının da yapılması gerekiyor ki şu anda 50 metre genişliğinde 12 şeritli Türkiye'nin en büyük yollarından birisini burada vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu yolla sadece parkımızın ulaşımını sağlamadık aynı zamanda Gaziantep ilimizin büyük problemlerinden biri olan ulaşıma da çok büyük bir katkı sağlamış olduk."

İLKE İMZA ATTIK

Geçmişini çok daha iyi bilerek geleceğe yön verebilecek bilinçli bir neslin yetişmesi anlamında öğrencileri Çanakkale'ye götüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu anlamda da Türkiye'de bir ilke imza attı. Tahmazoğlu, Şahinbey Üçesi'ndeki tüm öğrencileri günü birlik Çanakkale'ye götürüp getiriyor. Gelecek nesillere vatan toprağının kolay kazamlmadığım aktaran Başkan Tahmazoğlu, projeyle ilgili şu bilgilere yer verdi "2015 yılında Çanakkale'ye 22.000 öğrenci gönderdik. 2016 yılında da 20.000 öğrenciyi daha Çanakkale'ye gönderiyoruz. Çanakkale'de yaşanan destansı mücadeleyi öğrencilerimize yerinde göstermek ve o mücadele duygusu ile hemhal olmaları için Türkiye'de bir ilke imza attık.

Özel Uçakla Çanakkale'ye günü birlik gidip gelen gençlerimiz Şüheda Topraklarını ziyaret ederek bu vatan toprakları için canlarını vererek şehit olan atalarını ziyaret ediyorlar."

Aliye GÜLTEKİN / Habertürk Güneyli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181